ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΓεωλογία στη Ρουμανία, σε Πανεπιστήμια με τα προγράμματά τους στοχεύουν σε:
Ανεύρεση, αξιοποίηση και αειφορική διαχείριση των ορυκτών πρώτων υλών και ενεργειακών πηγών, στο χερσαίο και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Σχεδιασμό και ασφάλεια των τεχνικών έργων στο χερσαίο και το θαλάσσιο περιβάλλον.
Αντιμετώπιση καταστροφικών γεωλογικών φαινομένων.

Αειφορική διαχείριση των υδατικών πόρων, επιφανειακών και υποεπιφανειακών.

Αειφορική ανάπτυξη των «γεωτόπων» και ανάδειξη και προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, και Προστασία του περιβάλλοντος κλπ

Γεωλογία στη Ρουμανία σε Πανεπιστήμια που προσελκύουν, πλέον, φοιτητές από όλη την Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία ,Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο) αλλά και Τουρκία, Ισραήλ, Συρία, Ν.Αφρική, Κατάρ κλπ, τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε μεταπτυχιακό (Master’s ,PhD).

 

Στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας λειτουργούν τμήματα Γεωλογίας με προγράμματα Αγγλόφωνα, Γαλλόφωνα, Γερμανόφωνα, Ουγγαρόφωνα και φυσικά Ρουμανόφωνα.

Γεωλογία στη Ρουμανία με σπουδές που παρέχουν τη δυνατότητα στους φοιτητές τους, μέσω των προγραμμάτων Erasmus και Sokrates, να πραγματοποιήσουν τμήματα των σπουδών τους σε ένα από τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια μέλη του διαπανεπιστημιακού δικτύου.

Τα τμήματα Γεωλογίας στη Ρουμανία έχουν διαμορφώσει σταθερά πλαίσια για την άσκηση των φοιτητών , διευρύνοντας τους ερευνητικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες.

Υποτροφίες για σπουδές , τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο (Master’s- PhD), αποτελούν ένα ακόμη πλεονέκτημα και πόλο έλξης για σπουδαστές από όλη την Ευρώπη.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΟΣΤΟΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

 

Τα δίδακτρα Γεωλογίας στη Ρουμανία, είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη (τουλάχιστον κατά 40%) παρέχοντας τη δυνατότητα στις λαϊκές οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Το κόστος διαβίωσης στη Ρουμανία είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε., με παράλληλη υψηλή ποιότητα τροφίμων, περιβάλλοντος (κοινωνικού και φυσικού), ασφάλειας, δικτύου μεταφορών  επικοινωνίας, υποδοχής και φιλοξενίας.

Οι σπουδές Γεωλογίας στη Ρουμανία υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό υποτροφιών και κατά την εισαγωγή αλλά και με ευκαιρίες υποτροφιών κατά την εξέλιξη των σπουδών, ειδικά για σπουδαστές από χώρες μέλη της Ε.Ε.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι σπουδές Γεωλογίας στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ (αυτόματη αναγνώριση) ,οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και παράλληλα απολαμβάνουν πλήρη και ισότιμα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Τα Πανεπιστημιακά τμήματα Γεωλογίας  της Ρουμανίας υπογράφοντας και εφαρμόζοντας τη Σύμβαση για την αναγνώριση των προσόντων όσον αφορά στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Ευρωπαϊκό Χώρο (Lisabona 1997) και ταυτόχρονα υλοποιώντας τις αρχές της Μπολόνια, σχετικά με την εφαρμογή του κοινού Ευρωπαϊκού  Χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέτυχαν την αυτόματη αναγνώριση των Τίτλων σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., αλλά και στις υπόλοιπες 47 χώρες που αποδέχθηκαν και προσυπέγραψαν τις προαναφερόμενες συνθήκες.

Τα Πανεπιστημιακά τμήματα Γεωλογίας της Ρουμανίας, μέσα από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επικεντρώθηκαν στη διασφάλιση της ποιότητας, στην προσαρμογή των προγραμμάτων τους και των πιστωτικών μονάδων (E.C.T.S.) στη διαφάνεια και αξιολόγηση των προγραμμάτων τους, στην περιγραφή των τίτλων που παράγουν, εξασφάλισαν την ακαδημαϊκή και επαγγελματική κινητικότητα των αποφοίτων τους σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Τα Πανεπιστημιακά τμήματα Γεωλογίας της Ρουμανίας αξιολογούνται εξωτερικά, ως προς την παρεχόμενη ποιότητα Εκπαίδευσης, από την Ρουμανική Υπηρεσία Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ARACIS).

 

Η ARACIS ιδρύθηκε το 2005 και είναι ένας αυτόνομος δημόσιος οργανισμός με κύρια αποστολή, την εξωτερική αξιολόγηση της παρεχόμενης ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πλήρη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές στην Ανώτατη Εκπαίδευση (E.S.G.).

H ARACIS από το 2009 είναι πλήρες μέλος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.N.Q.A.) και εγγεγραμμένη στα: Ευρωπαϊκό μητρώο  E.Q.A.R.,στο Διεθνές Δίκτυο Ποιότητας(INQAAHE), στο δίκτυο για την διαπίστευση των μηχανικών (ENAEE),και το δίκτυο για την παιδεία στην Πληροφορική (EQANIE).

Έχεις στη διάθεσή σου εναλλακτικές δυνατότητες επιλογής ανάμεσα στα, πλέον γνωστά, Πανεπιστημιακά τμήματα Γεωλογίας  που ευρίσκονται στις πόλεις:

 • Πανεπιστήμιο Άλμπα Γιούλια – University of Alba Ιulia
 • Πανεπιστήμιο Aράντ – University of Arad
 • Πανεπιστήμιο Μπακού – University of Bacau
 • Πανεπιστήμιο Μπάγια Μάρε – University of Baia Mare
 • Πανεπιστήμιο Μπρασόβ – University of Brasov
 • Πανεπιστήμιο Βουκουρέστι – University of Bucuresti
 • Πανεπιστήμιο Κλουζ Ναπόκα – University of Cluj-Napoca
 • Πανεπιστήμιο Κραϊόβα – University of Craiova
 • Πανεπιστήμιο Κωνστάντσα – University of Constanta
 • Πανεπιστήμιο Ντέβα – University of Deva(Traian)
 • Πανεπιστήμιο Γαλάτσι – University of Galati
 • Πανεπιστήμιο Ιάσιο – University of Iasi
 • Πανεπιστήμιο Λουκόι – University of Lugoj
 • Πανεπιστήμιο Ρεσίτα – University of Resita
 • Πανεπιστήμιο Οραντέα – University Of Oradea
 • Πανεπιστήμιο Πετροσάνι – University of Petrosani
 • Πανεπιστήμιο Πλοέστι – University of Ploiesti
 • Πανεπιστήμιο Σίμπιου – University of Sibiu
 • Πανεπιστήμιο Σουτσιάβα – University of Suceava
 • Πανεπιστήμιο Ταργοβίστε – University of Targoviste
 • Πανεπιστήμιο Τάργου Ζίου – University of Targu Jiu
 • Πανεπιστήμιο Τάργκου Μούρες – University of Targu Mures
 • Πανεπιστήμιο Τιμισοάρα – University of Timisora

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ
ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΜΑΣΤΕΡ –PHD)

Τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας έχουν διαμορφώσει μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης (Master’s –PhD) για πτυχιούχους Γεωλόγους , σε τομείς εφαρμοσμένους, ερευνητικούς αλλά και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Μεταπτυχιακά Γεωλογίας σε πεδία εξειδίκευσης, συνδυαστικά, διεύρυνσης αλλά και γενικά, μπορεί ένας υποψήφιος να αναζητήσει αξιόπιστες λύσεις. για τις μεταπτυχιακές σπουδές του.

Παραδοσιακοί αλλά και τομείς τεχνολογικής αιχμής τροφοδοτούν προγράμματα που υπερκαλύπτουν τις αναζητήσεις κάθε υποψηφίου.

Τα τμήματα Γεωλογίας στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας εναρμονισμένα με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Ανάπτυξης, συμμετέχουν σε διευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασιών, μέσα από τα οποία ενισχύουν τη μεταπτυχιακή τους εκπαίδευση ακολουθώντας τις διεθνείς ακαδημαϊκές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τίτλους μεταπτυχιακών:

Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών, Διαχείριση Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, Περιβαλλοντική Γεωλογία, Αξιολόγηση Φυσικών Πόρων, Εφαρμοσμένη Γεωφυσική, Γεω-βιολογία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Γεωλογία Πετρελαίου και Αερίου.κλπ