ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ

Σπουδές Ιατρικής στην δυτική Ρουμανία, με ιστορικό επιστημονικό βάθος και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική ιατρική κοινότητα

 Εισαγωγή στην Ιατρική σχολή της Τιμισοάρα στην Ρουμανία

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή της Τιμισοάρα γίνεται κατόπιν αξιολόγησης του προφίλ του υποψηφίου και εξετάσεων στη γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά) και σε Βιολογία και Χημεία.

 

Ιατρική στη Ρουμανία, δίδακτρα Ιατρικής σχολής

Η Ιατρική Σχολή Τιμισοάρας  στη Ρουμανία έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος ζωής

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 550-650 ευρώ  (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα, Ιστορία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα, αποτελεί το σύμβολο για την δυτική Ρουμανία, έχοντας αποδείξει την αξία στα , περισσότερα από το 60 χρόνια ζωής, από την δημιουργία του.
Χιλιάδες απόφοιτοί του (18.500 από τους οποίους 3.000 ξένοι φοιτητές)εργάζονται σήμερα σε όλες τις ηπείρους και με τα επιτεύγματά τους, τιμούν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι ακαδημαϊκοί και το προσωπικό υποστήριξης, από τον Ιούλιο του 1945 που πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα μαθήματα με 412 φοιτητές, έως σήμερα που ενεγράφησαν 5.000 σπουδαστές , σε όλες τις ειδικότητες Υγείας και εκπαιδεύονται σε 12 νοσοκομεία της πόλης.

Τo Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα, πήρε το όνομά του από τον Victor Babes που καταγόταν από την περιοχή και ο οποίος θεωρείται- εκτός από θεμελιωτής του Πανεπιστημίου- όχι μόνο ο ιδρυτής της σύγχρονης Ιατρικής στη Ρουμανία, αλλά και ένας μεγάλος επιστήμονας του σύγχρονου κόσμου (ιδρυτής της σύγχρονης μικροβιολογίας και συγγραφέας της πρώτης διατριβής βακτηριολογίας στον κόσμο, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Γάλλο επιστήμονα A.V.Cornil το 1885) βραβευθείς με το βραβείο Breant από την Γαλλία.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα, Ταυτότητα

Στις σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Τιμισοάρας, η παράδοση συνδυάζεται με την επιθυμία για άσκηση της Ιατρικής βασισμένης σε διεθνή πρότυπα.
Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα στη Ρουμανία, «φιλοξενεί» τις γρήγορες αλλαγές και τις αλλαγές προτεραιοτήτων, μεταβαίνοντας σε νέες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες, επιτυγχάνοντας πρόοδο στην εκπαιδευτική και επιστημονική ανάπτυξη που αντανακλάται και στην ποιότητα ιατρικής περίθαλψης, μέρος της αποστολής του Πανεπιστημίου.

Ιατρική σχολή στην Τιμισοάρα, Ταυτότητα

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την στενή ενότητα μεταξύ της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας, στοχεύοντας σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο τόσο εθνικά όσο και διεθνώς.
Οι διεθνείς συνεργασίες (ακαδημαϊκές και ερευνητικές) και οι σύγχρονες νοσοκομειακές υποδομές έχουν αναδείξει ως πρότυπα τους τομείς καρδιολογίας, λαπαροσκοπικής χειρουργικής, ορθοπεδικής χειρουργικής, γυναικολογίας, γονιμοποίησης, παιδιατρικής και ουρολογίας.

Σπουδές Ιατρικής στην Τιμισοάρα, Κοινωνική φυσιογνωμία

Οι σπουδές Ιατρικής στην Τιμισοάρα φιλοξενούνται σε μια πόλη 320.000 κατοίκων (4η σε πληθυσμό στη Ρουμανία) που είναι μεγάλο Βιομηχανικό και Πολιτιστικό κέντρο.

Κατοικείται από το 200 π.Χ. και ως σταυροδρόμι έχει δεχθεί επιρροές από διαφορετικούς πολιτισμούς (Ρωμαίοι, Αυστριακοί, Γερμανοί, Σέρβοι,…).
Η Τιμισοάρα διαθέτει τη γοητεία μιας ξεχωριστής αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας, έντονης πολιτιστικής ζωής, στη Βόρεια όχθη ποταμού.

Συχνά αναφέρεται ως «Μικρή Βιέννη» φιλοξενώντας όλο το χρόνο μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, γκαλερί, μουσεία, έντονη νυχτερινή ζωή, αποτελώντας ένα προοδευτικό και κοσμοπολίτικο κέντρο.
Υπήρξε η πρώτη πόλη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο (μετά την Νέα Υόρκη) που ηλεκτροφώτισε τους δρόμους το 1889, το ίδιο και η καθιέρωση του τραμ το 1869.

Το ήπιο κλίμα της ευνοεί τη ζωή στις δημόσιες καταπράσινες πλατείες (πόλη των λουλουδιών) και την εξερεύνησή της με τα πόδια κι αν κουρασθείτε το γρήγορα, συχνό, αποτελεσματικό τραμ σας φιλοξενεί.

Στην πόλη μπορεί κανείς να επισκεφθεί εκκλησίες από πολλές θρησκείες και δόγματα, κτίρια σε πολλούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο της Επανάστασης του 1989, το Μουσείο Τεχνών, πολλά θεματικά Μουσεία, την Όπερα, την Φιλαρμονική, το Εθνικό Θέατρο, το Γερμανικό και Αυστριακό Θέατρο.
Έξω από την πόλη με σύντομα ταξίδια μπορεί κανείς να επισκεφθεί εξαιρετικούς αμπελώνες, μνημεία, εκκλησίες, φρούρια, παραδοσιακές-ιστορικές βιομηχανίες, λαογραφικά κέντρα, Εθνικά Πάρκα, κλπ

Σπουδές στη Ρουμανία, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Ακτινολογίας, Διαιτολογίας, Οδοντοτεχνικής κ.λπ. με το Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρας να αποτελεί τις πρώτες επιλογές κάθε φοιτητή.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ