Το Πανεπιστήμιο του Αράντ στη Δυτική Ρουμανία από το 1990 παρέχει σπουδές Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής καθώς επίσης και σε άλλους 5 ακαδημαϊκούς τομείς (Οικονομικά, Νομικά, Πληροφορική και  Engineering, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Φυσική Αγωγή και Σπορ).

Η παρεχόμενη Ιατρική εκπαίδευση καλύπτει τους 4 κύκλους Ιατρικών σπουδών (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, PhD και Postdoc).

Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Αράντ στη Ρουμανία προέρχεται από χώρες εξωτερικού (Ιταλία, Γαλλία, Μαρόκο, Ινδία, Ισραήλ, Τουρκία, Γερμανία, Αυστρία, Αλγερία, Τυνησία, Ουγγαρία, Σουηδία) επιλέγοντας Αγγλόφωνα, Γαλλόφωνα και Ρουμανόφωνα τμήματα. 

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αράντ στη Ρουμανία είναι εταίρος με 50 Ιατρικές Σχολές ανά τον κόσμο.

Αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία με το Ίδρυμα Kaplan Medical U.S.A. που διευκολύνει τη συνέχιση των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής του Αράντ, την πραγματοποίηση της ειδικότητας στις Η.Π.Α.

Στις ακαδημαϊκές δομές του συμπεριλαμβάνονται το Ινστιτούτο Επιστημών Ζωής καθώς και ο Βοτανικός Κήπος Macea.

Οι φοιτητές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Arad στη Δυτική Ρουμανία υποστηρίζονται στο έργο τους από: E- Learning Platform, Library, Medical Magazines, Counselling and Career Guidance Center etc.

 

Εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Αράντ

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Αράντ γίνεται κατόπιν εισαγωγικού τεστ στην Αγγλική γλώσσα.

 

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα στην Ιατρική Σχολή του Αράντ είναι 6.500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

 

Κόστος διαβίωσης

Η διαμονή και το κόστος διαβίωσης είναι 550-650 ευρώ ανά μήνα.

 

Η Πόλη του Αράντ στη Ρουμανία

Η πόλη του Αράντ ευρίσκεται στη Δυτική Ρουμανία και είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού με πληθυσμό 170.000 κατοίκων.

Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο. Από το 2000 διαθέτει σύγχρονη βιομηχανική ζώνη, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη βιομηχανική του ιστορία. Παράλληλα, η πόλη του Αράντ αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο και εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης, αλλά και του ποταμού Mures.

Αξιοθέατα αποτελούν το νεοκλασικό θέατρο Ioan Slavici, το κατάλευκο Δημαρχείο, η νεογοτθική Κόκκινη Εκκλησία, αλλά και δεκάδες κτίρια υψηλού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος σε μια πόλη ήσυχη και σύγχρονη.