ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΤΙΡΓΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ
MEDICINΕ IN UNIVERSITY OF TARGU MURES

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Τίργκου Μούρες, με ιστορικό επιστημονικό βάθος και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα

 

Ιατρική στη Ρουμανία – Πανεπιστήμιο του Τίργκου Μούρες 

Προϋποθέσεις εισαγωγης στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Tirgu Mures

Η αξιολόγηση συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις πιστοποιήσεις γλωσσών, το προφίλ, το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου και την εξέταση στη Αγγλική γλώσσα με interview.

 

 

Ιατρική στη Ρουμανία, δίδακτρα Ιατρικής Σχολής στο Τίργκου Μούρες 

Η ιατρική Σχολή του Tίργκου Μούρες,  έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά έτος.

Κόστος Ζωής

Το ενδεικτικό μηνιαίο κόστος ζωής είναι 550-750 ευρώ ανά μήνα.

Πανεπιστήμιο Ιατρικής Τίργκου Μούρες, Ιστορία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Τίργκου Μούρες (Targu Mures) λειτούργησε για πρώτη φορά το 1945, ως τμήμα του Πανεπιστημίου του Κλουζ. Το 1948 με την, τότε, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, απέκτησε πλήρη αυτονομία και αυτοδυναμία, ως Πανεπιστήμιο.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία- Πανεπιστήμιο Ιατρικής Τίργκου Μούρες, Ταυτότητα

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Τίργκου Μούρες που σήμερα αποτελεί κόμβο προσέλκυσης για πάνω από 3.000 φοιτητές (από τη Ρουμανία και το εξωτερικό) με 450 καθηγητές

Συμμετέχει ενεργά στις νεοδιαμορφούμενες συνθήκες της εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο (την διεθνοποίηση και τον ανταγωνισμό), με προγράμματα ποιότητας, την παρακολούθηση της υλοποίησής τους και τις τακτικές αξιολογήσεις.

Πλήρως ευθυγραμμισμένο με την συνθήκη της Μπολόνια, τα συγκρίσιμα κριτήρια, τις μεθοδολογίες, την διασφάλιση της ποιότητας, πιστεύει ότι ο μόνος δρόμος για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή αναγνώριση, είναι η χορήγηση πτυχίων με αξία.

Με τη συνεχή βελτίωση των προγραμμάτων αυξάνονται οι ατομικές ικανότητες των φοιτητών, οι δεξιότητες, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αναγνώριση των αξιών, οι συνολικές επιδόσεις, από τα πρώτα βήματα της ιατρικής εκπαίδευσης (προπτυχιακά), μέχρι την κορυφή (τα διδακτορικά και την έρευνα).

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Τίργκου Μούρες ζει και αναπνέει στον παλμό της κοινωνίας του αύριο.

Σπουδές Ιατρικής στο Τίργκου Μούρες, Κοινωνική Φυσιογνωμία 

Οι σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Τίργκου Μούρες φιλοξενούνται σε μια πόλη 150.000 κατοίκων στις όχθες ποταμού, γνωστή ως «πόλη των τριαντάφυλλων».

Τα ίχνη της ιστορίας οδηγούν τον πόλη στη νεολιθική εποχή και στον πολιτισμό του χαλκού, όπως έχουν αποδείξει οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Η πόλη του Τίργκου Μούρες ξεκινώντας την τεκμηριωμένη πορεία της τον 14ο αιώνα, με υπεροχή στον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Το πρώτο σχολείο ιδρύθηκε το 1492, το 1786 το πρώτο τυπογραφείο, αλλά και η πρώτη βιβλιοθήκη.

Οι συντεχνίες των τσαγκαράδων και των βυρσοδεψών, υστέρησαν απέναντι στο τάγμα των χρυσοχόων, που ανέλαβαν τα ηνία της πόλης. Ακολουθεί η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής, η πολεοδόμηση και τα πρώτα εντυπωσιακά κτίρια (σημερινά πλέον αξιοθέατα).

Ξεχωρίζει το Παλάτι του Πολιτισμού, το Παλάτι του Απόλλωνα (η σημερινή Σχολή Καλών Τεχνών),το κτίριο της σημερινής Νομαρχίας, το «Σπίτι του Palffy» (η σημερινή Πανεπιστημιακή σχολή της Μουσικής), η ξύλινη Ορθόδοξη εκκλησία του Αγ.Μιχαήλ και η αντίστοιχη καθολική, η Βιβλιοθήκη, το Φρούριο, το Μουσείο Τεχνών, το Εθνογραφικό Μουσείο, το Ιστορικό Μουσείο, το Λαογραφικό, οι 2 Πινακοθήκες, το Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Μουσείο Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Γύρω από την πόλη μπορεί κανείς να δει ορυχεία αλατιού, φυσικά spa, οινοποιεία, Μεσαιωνική πόλη κλπ.

Σπουδές στη Ρουμανία Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Ακτινολογίας, Οδοντοτεχνικής

Σπουδές στη Ρουμανία, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής κλπ με το Πανεπιστήμιο του Τίργκου Μούρες να αποτελεί μία από τις εναλλακτικές επιλογές κάθε φοιτητή.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ