ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (UNIVERISTYPOLYTECHNICALOFBUCURESTI- UPB)

Η Σχολή Ηλεκτρονικών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου, ιδρύθηκε το  1920 ως τμήμα αρχικά και από το 1924 εξελίχθηκε ως σχολή Ηλεκτρομηχανικής, το 1929 ως Σχολή Ηλεκτροεπικοινωνιών και από το 1953 με τη σημερινή της δομή.

Στεγάζεται στην Πανεπιστημιούπολη Leu, σε μια καταπληκτική τοποθεσία, σε μία έκταση 20 στρεμμάτων. Καταλαμβάνει 2 κτίρια, με εργαστήρια και αίθουσες στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης.

Τα μαθήματα παρέχονται σε 3 γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, σε 3 κύκλους σπουδών: Προπτυχιακά (Bachelor) διάρκειας 4 ετών και 240 ECTS, μεταπτυχιακά (Master) διάρκειας 2 ετών και 120 ECTSκαι 120 ECTSκαι διδακτορικά (PhD) διάρκειας 3 ετών με 180 ECTS.

Η Σχολή παρέχει 8 τομείς εξειδίκευσης σε προπτυχιακό επίπεδο σπουδών  και 4 τομείς σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Προϋποθέσεις εισαγωγής στη Σχολή Ηλεκτρονικών- Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής

Η εισαγωγή βασίζεται στον Ακαδημαϊκό φάκελο του υποψηφίου (Λυκειακές επιδόσεις), στο επίπεδο γλώσσαςκαι το εισαγωγικό τεστ.

Δίδακτρα 

Τα δίδακτρα σπουδών της Σχολής είναι 1000 ευρώ για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος διαβίωσης

Το κόστος ζωής στην πόλη του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία είναι 700-850 ευρώ ανά μήνα (με αυτόνομο διαμέρισμα).

Η πόλη του Βουκουρεστίου

Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας και αποτελεί οικονομικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας με 1.850.000 κατοίκους.

Από την Παλαιολιθική περίοδο υπήρχαν διάσπαρτοι οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, που καλυπτόταν από πυκνά δάση.

Έγγραφα τεκμήρια για την πόλη του Βουκουρεστίου υπάρχουν σε επάρκεια από το 1459. 

Σήμερα το Βουκουρέστι έχει ισχυρή ανάπτυξηεκπροσωπώντας το 23,7% του ΑΕΠ της χώρας, το ¼ της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ κατοικείται μόλις από το 9% του πληθυσμού της χώρας.

Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, με τις τελευταίες να διευρύνονται τα 15 τελευταία χρόνια (κατασκευές, πληροφορική, κ.λπ.).

Το Βουκουρέστι διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών (από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη) που συμπεριλαμβάνει λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό, τρένα και 2 αεροδρόμια.

Η πόλη του Βουκουρεστίου έχει πολιτιστική ζωή και δράση βασισμένη στην παγκόσμια κουλτούρα.

Διαθέτει αξιοθέατα, κτίρια, μουσεία, εκκλησίες σε ένα μείγμα μεσαιωνικής, νεοκλασσικής, Αρτ Νουβό, και νεορουμανικής αρχιτεκτονικής ανανέωσης, με την τάση προσθήκης σύγχρονων πτερύγων και προσόψεων σε ιστορικά κτίρια