ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΑΣΙΟ (MEDICINΕ IN UNIVERSITY OF IASI,UMF- GRIGORE T.POPA)

Σπουδές Αγγλόφωνης και Γαλλόφωνης Ιατρικής στη Ρουμανία στο ιστορικό για τους Έλληνες Ιάσιο, σε Πανεπιστήμιο που δεσπόζει στην Βορειοδυτική Ρουμανία, σε φιλελληνικό περιβάλλον, πανεπιστημιακό και κοινωνικό.

Προαπαιτούμενα για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Ιασίου

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Ιασίου στην Ρουμανία, βασίζεται σε αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις επίκαιρες πιστοποιήσεις γλωσσών (Αγγλικών ή Γαλλικών), το προφίλ και το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου, με προαπαιτούμενο τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις στον τομέα υγείας.

Ιατρική στη Ρουμανία, δίδακτρα Ιατρικής σχολής στο Ιάσιο

Η ιατρική Σχολή του Ιασίου έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά έτος.

Κόστος ζωής

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 650-750 ευρώ.

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιασίου – Ιστορία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ρουμανία και ως Ιατρική Σχολή από το 1879.

Η Ιατρική Σχολή του Ιασίου με την παράδοση σε Πανεπιστημιακή απόδοση, έχει τροφοδοτήσει με τους αποφοίτους της ένα μεγάλο εύρος της Ιατρικής Κοινότητας της Ρουμανίας.

Σπουδές Ιατρικής στην Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ιασίου – Ταυτότητα

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ιασίου με τη στρατηγική της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών με ευρωπαϊκή διάσταση, την ποιότητα σπουδών, την μεταπτυχιακή εκπαίδευση, την εκπαίδευση ειδικότητας, την έρευνα, το κλίμα φιλοξενίας, τις απαιτήσεις και τις επιδόσεις, προσελκύει φοιτητές από τη Βορειοδυτική Ευρώπη.
Η Ιατρική Σχολή Ιασίου υπερηφανεύεται για το διδακτικό προσωπικό, τις υποδομές εγκαταστάσεων, το συνεχή εκσυγχρονισμό, την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εκπαίδευση και την ερευνητική δραστηριότητα.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ιασίου με τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης (μικρής ή μεγάλης διάρκειας) συμβάλλει στη δημιουργία επιτυχημένων επιστημόνων και ενημερωμένων επαγγελματιών με ποιότητα στην παρεχόμενη περίθαλψη.

Το Ιάσιο της Ρουμανίας είναι η πόλη που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Ιατρικής. Έχει πληθυσμό 295.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ρουμανίας και παλιά πρωτεύουσά της. Το Ιάσιο είναι η πόλη που διάλεξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να δώσει την πρώτη μάχη, όταν κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων.
Υπήρξε κέντρο Ελληνισμού και της Φιλικής Εταιρείας.

Ιατρικής σχολή Ιασίου – Επιτυχίες

Το Ιάσιο είναι μία σύγχρονη πόλη με εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, με σύγχρονα νοσοκομεία μεταξύ των οποίων και τον Άγιο Σπυρίδωνα που ίδρυσαν Έλληνες.
Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στην Νότια Ευρώπη και υποδέχεται περισσότερες από 4.000 φοιτητές (ανάμεσά τους και Έλληνες).

Το Πανεπιστήμιο του Ιασίου είναι από τα λίγα στην Νότια Ευρώπη που διαθέτει αυτόνομο τμήμα Βιοιατρικής Μηχανικής με παγκόσμια αναγνώριση.

Η κουλτούρα, η παράδοση, η συνεχής εξέλιξη, η καινοτομία, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, το πνεύμα φιλοξενίας διακρίνουν το Πανεπιστήμιο του Ιασίου.

Εξάλλου εδώ στο Ιάσιο τυπώθηκε το 1643 το πρώτο βιβλίο και ιδρύθηκε η πρώτη σχολή γλώσσας (1640) στη Ρουμανία.

Η Ιατρική Σχολή του Ιασίου προσελκύει φοιτητές κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη.

Πάρκα, εθνικό θέατρο, το παλάτι Ruginoasa, σύγχρονες φιλόξενες υποδομές, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μοντέρνα cafe, υποδέχονται και ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η Ιατρική του Ιασίου υποδέχθηκε Έλληνες φοιτητές από τη δεκαετία του ’70 που φιλοξενήθηκαν στην πόλη των 7 λόφων, στην «εκκλησία των εκκλησιών» και σήμερα διακρίνονται επιστημονικά και επαγγελματικά.

Τι μπορεί να σπουδάσεις στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου στην Ρουμανία

Στο Πανεπιστήμιο Ιασίου ένας φοιτητής μπορεί να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ