ΣΠΟΥΔΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ (FACULTY OF BIOENGINEERING – BANAT UNIVERSITY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE ‘KING MIHAI I OF ROMANIA)

Το τμήμα Βιοτεχνολογίας στο αγγλόφωνο Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία,  έχει τις ρίζες του στα 1990, όταν το Πανεπιστήμιο, συνειδητοποιεί ότι η Βιοτεχνολογία αποτελούσε ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο, ο οποίος αξιοποιούσε τις εντυπωσιακές προόδους στις Βιολογικές και συναφείς επιστήμες.

Πρόοδοι που υποστηρίζουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες, στους τομείς υγείας, βιομηχανιών διατροφής, περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής.

Έτσι το τμήμα Βιοτεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, προάγει τομείς των επιστημών που αφορούν στη γενετική και τις εφαρμογές στη μοριακή βιολογία, στη βιολογία βιοσυστημάτων, στην εξέλιξη και στη γενετική τροποποίηση οργανισμών, στη διαχείριση γενετικού υλικού πρωτογενούς παραγωγής, στις βιοδιεργασίες και την ενζυμομηχανική, στη μελέτη ενζύμων και πρωτεϊνών και στις εφαρμογές τους στις βιοεπιστήμες και στη βιομηχανία παραγωγής βιοπροϊόντων.

Εισαγωγή στη σχολή Βιοτεχνολογίας στην Τιμισοάρα

Οι υποψήφιοι φοιτητές αξιολογούνται για τις επιδόσεις τους στο Λύκειο (συνολικά ανά πεδίο) καθώς και ένα εισαγωγικό Interview.

Κόστος ζωής στην πόλη της Τιμισοάρα 

Το μηνιαίο κόστος ζωής ενός φοιτητή στην Τιμισοάρα στη Ρουμανία,  είναι 700-850 ευρώ.

Δίδακτρα τμήματος Βιοτεχνολογίας

Τα δίδακτρα στο αγγλόφωνο τμήμα Βιοτεχνολογίας στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, είναι 2.700 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Η πόλη της Τιμισοάρα στη Ρουμανία

Η Τιμισοάρα είναι η τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας, με 320.000 κατοίκους και κατοικήθηκε από τους αρχαίους χρόνους με πρώτο αναγνωρισμένο πολιτισμό (Δάκες) με πρώτη αναφορά της πόλης τον μεσαίωνα.

Η οικονομική και πολιτιστική της εξέλιξης, ξεκινά δυναμικά το 1315 όταν ο Κάρολος ο Α΄(Αυστροουγγαρία) μετέφερε την κατοικία στην πόλη.

Η οικονομική της ανάπτυξη συνεχίσθηκε μετά το 1849 όταν η στρατηγική της θέση την «ανέδειξε» πρωτεύουσα της Αμβουργιανής επαρχίας.

Το 1853 η πόλη απέκτησε τηλεγραφία, το 1857 φωτισμό δρόμων, το 1857 κατασκευάσθηκε σιδηρόδρομος, το 1867απέκτησε ιππήλατο τραμ, (δεύτερη στην Ευρώπη), το 1884 απέκτησε δημόσιο ηλεκτροφωτισμό (πρώτη πόλη στην Ευρώπη) και το 1889 τα τραμ γίνονται ηλεκτρικά και αποκτά σταθμό πρώτων βοηθειών.

Η Βιομηχανική Επανάσταση βρίσκει την Τιμισοάρα με πλήθος καινοτομιών και έκρηξη μεταφορών, συνδέοντας τη Μαύρη Θάλασσα με την ενδοχώρα της Ευρώπης, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην Τιμισοάρα υπάρχουν σημαντικές ξένες επενδύσεις στη βιομηχανία.

Στην πόλη συναντά κανείς σπουδαία αξιοθέατα κτίρια από την εποχή της Αυστριακής Αυτοκρατορίας (πλατείες, Μέγαρα, Κάστρα, Πάρκα, Εκκλησίες, Μουσεία, Μέγαρα, θέατρα κ.λπ.).

Εκτός του Γεωπονικού και Κτηνιατρικού Πανεπιστημίου, στην Τιμισοάρα εδρεύουν: το Δυτικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής καθώς και το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο.