ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, -ΓΑΛΑΤΣΙ
MEDICINΕ IN UNIVERSITY OF GALATI (DUNAREA DE JOS DIN GALATI)

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία με ιστορικό επιστημονικό βάθος και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα.

 

Ιατρική στη Ρουμανία – Πανεπιστήμιο του Γαλατσίου

Προϋποθέσεις Εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γαλατσίου 

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Γαλατσίου προϋποθέτει απαιτητικές εξετάσεις στην Αγγλική  γλώσσα και συμμετοχή στις Πανελλήνιες στον τομέα υγείας.

 

 

Δίδακτρα Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο του Γαλατσίου 

Η Ιατρική Σχολή του  έχει δίδακτρα 6.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος Ζωής

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 450-550 ευρώ  (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Γαλάτσι, Ιστορία

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Γαλάτσι το Πανεπιστήμιο Κάτω Δούναβη, όπως ονομάζεται, που ξεκίνησε την πορεία του το 1948, δομήθηκε το 1974 και ολοκλήρωσε τη σημερινή του μορφή και δομή με όλα τα τμήματα (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική, Νοσηλευτική και Μαιευτική) το 2004.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία – Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Γαλάτσι, Ταυτότητα

Η Ιατρική σχολή Γαλατσίου διαθέτει ακαδημαϊκή και επιστημονική αυτονομία σε αίθουσες, εργαστήρια, κλινικές, όλα σε απόσταση «αναπνοής».

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Γαλάτσι έχει ως χαρακτηριστικό στοιχείο την προσωπική σχέση καθηγητή-φοιτητή που ξεκινά με την έναρξη του Ά έτους, μέχρι την ειδικότητα και τις μεταπτυχιακές σπουδές και συνεχίζεται στην έρευνα, την επαγγελματική και επιστημονική συνεργασία.Η Ιατρική Σχολή Γαλατσίου φιλοξενείται στην πόλη του Γαλατσίου που ευρίσκεται στην Ανατολική Ρουμανία, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, που είναι η ζωή και το αίμα του Γαλατσίου.

Σπουδές Ιατρικής στο Γαλάτσι, Κοινωνική φυσιογνωμία

Το Γαλάτσι είναι χτισμένο σε 3 γεωλογικές λεκάνες, με μεγάλη ιστορία που φθάνει στη Νεολιθική περίοδο.

Αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι του Δούναβη, με 250.000 κατοίκους και είναι μεγάλο εξαγωγικό οικονομικό κέντρο.

Υπάρχει ελληνική κοινότητα με μεγάλη ιστορία που ξεκινά με τη μάχη του Γαλατσίου, που ήταν η πρώτη πραγματική μάχη μεταξύ των δυνάμεων της Φιλικής Εταιρείας, του πρίγκιπα Αλέξανδρου Υψηλάντη, του Καρπενησιώτη και των στρατευμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας την 1η Μαϊου 1821. Μάχη που αν και φαινόταν ζημιώδης για τους Έλληνες υπήρχε ένδοξο και τρανό προμήνυμα της νίκης των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Η ισχυρή, σήμερα, ελληνική κοινότητα αποτελεί συνέχεια της έντονης ιστορικής παρουσίας Ελλήνων (κυρίως με καταγωγή από νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου). Οι δύο ελληνικές εκκλησίες και τα δύο ελληνικά μοναστήρια διατηρούνται μέχρι σήμερα.

Στο Γαλάτσι λειτούργησε Ελληνικό Λύκειο (Βενιέρη) και Ελληνικό Εκπαιδευτήριο (Δένη Πυλαρινού).

Το Γαλάτσι έχει έντονη κοινωνική ζωή και δράση, Δημοτικούς Κήπους (Βοτανικό-Ζωολογικό), Δημοτικά Πάρκα, χώρους αναψυχής, υδρόβιες παραλίες, θέατρα, Καθεδρικό Ορθόδοξο ναό, Φυσικό Πάρκο Βελανιδιάς, Μουσεία (Φυσικών Επιστημών, Ιστορίας, Φυσικής Ιστορίας, Εικαστικών Τεχνών και Τέχνης), διοικητικά μέγαρα και κτίρια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική (Παλάτι της Δικαιοσύνης κλπ)., εντυπωσιακούς αμπελώνες, Θεωρείται η τρίτη πόλη στη Ρουμανία σε κάλυψη πρασίνου.

Ιατρική Σχολή Γαλατσίου, Επιτυχίες 

Η Ιατρική Σχολή Γαλατσίου είναι ένας ακαδημαϊκός προορισμός ήσυχος, ασφαλής, δημιουργικός, καινοτόμος και φιλόξενος.

Το Πανεπιστήμιο Γαλατσίου είναι το σημαντικότερο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ν.Α. Ρουμανία, ΜΕ 18.000 φοιτητές και αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επιστημονική, κοινωνική, πολιτιστική και τεχνολογική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Συμμετέχει σε προνομιακές μορφές διεθνούς συνεργασίας, υλοποιώντας διεθνή έργα, ως συντονιστής ή εταίρος σε εντυπωσιακό αριθμό.

Ο αριθμός των ξένων φοιτητών αυξάνεται εντυπωσιακά χρόνο με τον χρόνο (μελέτη προβλέπει διπλασιασμό στα επόμενα 4 χρόνια), εντυπωσιακός επίσης είναι και ο αριθμός στα πλαίσια του Erasmus (Γάλλοι, Βέλγοι, Ισπανοί, Γερμανοί κλπ).

Η ανάπτυξη του Διεθνούς Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών και του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας για το Περιβάλλον είναι μερικές από τις εστίες της ακαδημαϊκής προσπάθειας.

Σπουδές στη Ρουμανία Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διαιτολογίας, Οδοντοτεχνικής

Στο Πανεπιστήμιο Γαλατσίου ένας φοιτητής να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ