ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΙΟΒΑ (MEDICINE IN UVERSITY OF CRAIOVA)

Αγγλόφωνες σπουδές Ιατρικής, στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα, μιας πόλης που τα τελευταία χρόνια, αγνώριστη πλέον, γνωρίζει μεγάλη αναπτυξιακή άνθηση, αντίστοιχα και το Πανεπιστήμιο της. 

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα στη Ρουμανία

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή της Κραϊόβα στη Ρουμανία βασίζεται στην αξιολόγηση του φακέλου του υποψηφίου, αξιολόγηση που βασίζεται στις επιδόσεις του σε Λύκειο και Πανελλήνιες το προφίλ και το τεκμηριωμένο personal statement, την προαπαιτούμενη συμμετοχή του υποψηφίου στις Πανελλήνιες εξετάσεις στον τομέα υγείας και τις επιδόσεις σε σταθμισμένο τεστ πιστοποίησης στην αγγλική γλώσσα.

Ιατρική στο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα

Η εκπαίδευση και η κουλτούρα στην Κραϊόβα ήταν προτεραιότητα της πόλης από τον 17ο αιώνα. Η προτεραιότητα αυτή ενισχύθηκε οικονομικά από τν Αλέξανδρο και Κωνσταντίνο Υψηλάντη και τον Βόδα Καραγέα με τις ευεργεσίες των οποίων διαμορφώθηκε ισχυρή μέση εκπαίδευση.

Το 1870 ιδρύεται το Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα με την Παιδαγωγική Σχολή ως πρώτο τμήμα, για να ακολουθήσουν η Φιλολογία, τα Οικονομικά, τα Μαθηματικά η Φυσική, η Χημεία, η Ιστορία, η Γεωγραφία.

Μετά από μακρόχρονο σχεδιασμό και προετοιμασίες, η Ιατρική Σχολή υποδέχεται τους πρώτους 101 φοιτητές το 1970, με τη δυναμικότητα σήμερα να φθάνει τους 200 φοιτητές πρωτοετείς. 

Ακολούθησαν σε ίδρυση η Οδοντιατρική και Φαρμακευτική σχολή, η Μαιευτική, η Νοσηλευτική και όλες οι σύγχρονες Πανεπιστημιακές Ειδικότητες.

Από το 1998 το Πανεπιστήμιο Ιατρικής (Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική Σχολή) στην Κραϊόβα διαχωρίστηκε από το Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα ως αυτόνομος ακαδημαϊκός οργανισμός, συνεχίζοντας την αυτοδύναμη αναπτυξιακή του πορεία.

Στην πόλη φιλοξενούνται 20.000 φοιτητές με το 10%  εξ αυτών να είναι Ευρωπαίοι, καθώς σήμερα λειτουργούν αγγλόφωνα τμήματα σε πολλές ειδικότητες σπουδών.

Δίδακτρα σπουδών στην αγγλόφωνη Ιατρική στην Κραϊόβα 

Τα ετήσια δίδακτρα σπουδών Ιατρικής ανέρχονται στα 6.000 ευρώ.

Κόστος ζωής

Το μηνιαίο κόστος φοιτητικής ζωής με αυτόνομη κατοικίας έιναι 650-800 ευρώ.

Αγγλόφωνη Ιατρική Σχολή στην Κραϊόβα της Ρουμανίας – Επιτυχίες – Διακρίσεις 

Η Ιατρική σχολή στην Κραϊόβα της Ρουμανίας θεωρείται, κατά κοινή ομολογία, ότι ανήκει στην κορυφή στον τομέα της Βϊοιατρικής.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα διακρίνεται για την πληρότητα των εγκαταστάσεων του (κτίρια, αίθουσες, εργαστήρια, εκπαιδευτικά μέσα κ.λπ.), συνεπικουρούμενο από την Πανεπιστημιακή Κλινική και τις ανέσεις που παρέχει τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τους ειδικευόμενους ιατρούς. 

Αντίστοιχες παροχές και διευκολύνσεις προβλέπονται και για τους ερευνητές και διδακτορικούς φοιτητές της Ιατρικής, παράλληλα με τα ερευνητικά κέντρα.

Ανάμεσα στα ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου της Ιατρικής στην Κραϊόβα, δεσπόζουσα θέση κατέχουν αυτά της Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας, με σημείο αναφοράς τα πρόσφατα έργα υποδομής αξίας 17.000.000 ευρώ σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Επιστημονικής Έρευνας της Ρουμανίας.

Σημαντικές είναι οι εκπαιδευτικές ακαδημαϊκές και επιστημονικές συνέργειες που αναπτύσσονται μεταξύ των τμημάτων Ιατρικής με τα τμήματα Μηχανολογίας (ρομποτική), Ηλεκτρολογίας, Πληροφορικής, Αυτοματισμού, Κοινωνικών Επιστημών.

Σπουδές Ιατρικής στην πόλη της Κραϊόβα της Ρουμανίας – Κοινωνική και οικονομική φυσιογνωμία

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, Ιστορία:

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, παρά το ότι έχει αποφασισθεί από το 1947, λειτούργησε τελικά το 1970, ενώ είχαν δημιουργηθεί άλλες 9 σχολές από το 1965.

Η Σχολή Ιατρικής της Κραϊόβα στη Ρουμανία έχει ως βασική ακαδημαϊκή φιλοσοφία ότι η εκπαίδευση αποτελεί κυρίαρχο δομικό στοιχείο που απαραίτητα συνυπάρχει με την επιστημονική έρευνα μέσα από μία δυναμικά εξελισσόμενη ισορροπία.

Σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα – Ακαδημαϊκή ταυτότητα.

Η εκπαίδευση και η ακαδημαϊκή κουλτούρα αποτελούσε το ισχυρότερο πλεονέκτημα του Πανεπιστημίου.

Οι Αλέξανδρος Υψηλάντης, Κωνσταντίνος Υψηλάντης και Βόδα Καραγέας με πολλά χρήματα, ενίσχυσαν την εκπαιδευτική κουλτούρα της πόλης, που φιλοξένησε μάλιστα Έλληνες φοιτητές (με κυρίαρχη την ιατρική) από τις αρχές της δεκαετίας του 70.

Στα 1870 μάλιστα δημιουργήθηκε Παιδαγωγική σχολή, στα 1890 Φιλολογική και Εμπορική Σχολή. Το 1948 Γεωπονική, το 1951 σχολή Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Θετικών Επιστημών, Ιστορίας και Γεωγραφίας.

Σήμερα, φιλοξενούνται 20.000 φοιτητές το 10% των οποίων είναι Ευρωπαίοι.

Η Ιατρική στην Κραϊόβα στη Ρουμανία προτείνει την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση όλων των μορφών εκπαίδευσης (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, έρευνα) μέσα από την κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση ακαδημαϊκών, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού.

Σπουδαίες προσωπικότητες της Ρουμανίας αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα (ιατροί, χημικοί, διπλωμάτες, μηχανικοί, αστρονόμοι, συγγραφείς, μαθηματικοί κ.λπ.).

Ιατρική Σχολή στην Κραϊόβα της Ρουμανίας – Επιτυχίες – Διακρίσεις

Η Ιατρική στην Κραϊόβα, κατά κοινή ομολογία, θεωρείται η κορυφαία σε θέματα Βιοϊατρικής και Εμφυτευμάτων- Προσθετικών Αποκαταστάσεων, στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και έρευνα στη Ρουμανία.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα της Ρουμανίας διακρίνεται για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του και τις υποδομές του (κτήρια, αίθουσες, εκπαιδευτικά μέσα…)

Αξιοσημείωτες είναι οι άνεση που παρέχει σε όσους επιλέγουν την Πανεπιστημιακή Κλινική της Κραϊόβα για να πραγματοποιήσουν την ειδικότητα τους.

Αντίστοιχες παροχές προβλέπονται και για τους ερευνητές και διδακτορικούς φοιτητές ιατρικής.
Ανάμεσα στα ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου της Κραϊόβα δεσπόζουσα θέση κατέχει το Ερευνητικό Κέντρο Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας, με σημείο αναφοράς έργο υποδομής 17.000.000 ευρώ που ευρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του, σε συνεργασία με την εθνική Υπηρεσία στην ολοκλήρωση του, σε συνεργασία με την εθνική Υπηρεσία Επιστημονικής Έρευνας της Ρουμανίας.

Σπουδές Ιατρικής στην πόλη της Κραϊόβα στην Ρουμανία – Κοινωνική και Οικονομική Φυσιογνωμία

Η Κραϊόβα της Ρουμανίας είναι πόλη που βρίσκεται στα νότια της χώρας, στην όχθη του ποταμού Ζίου, με πληθυσμό320.000 κατοίκους.

Η Κραϊόβα συχνά ονομάζεται απλά ‘’Πόλη’’ και ανέκαθεν θεωρείτο σημαντική οικονομική περιφέρεια, εμπορικό, διοικητικό, τραπεζικό και πολιτιστικό κέντρο. Υπήρξε η πρώτη πόλη που ηλεκτροδοτήθηκε με τη χρήση κινητήρων Εσωτερικής καύσης.

Σήμερα, είναι μία περιοχή με τον υψηλότερο δείκτη επενδύσεων στη Ρουμανία, με τη βιομηχανία να αποτελεί το 70% της δραστηριότητας.

Η Κραϊόβα στη Ρουμανία, είναι πανέμορφη πόλη με Μουσεία, Πάρκα, Κτίρια Αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, Μοναστήρια. Ξεχωρίζουν επίσης το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο Μαριονέτας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, το Λυρικό Θέατρο και οι 5 Βιβλιοθήκες.

Σημαντικές μορφές και προσωπικότητες σπούδασαν στην Κραϊόβα (Διπλωμάτες, Μηχανικοί, Ιατροί, Μαθηματικοί, Αστρονόμοι, Συγγραφείς, Φιλόσοφοι, Γλύπτες, Ζωγράφοι, Συνθέτες, Χημικοί, Αρχαιολόγοι).

Η Κραϊόβα της Ρουμανίας διαθέτει ισχυρό δίκτυο Υγείας (12 Νοσοκομεία και 95 μονάδες Υγείας).

Σπουδές στην Κραιόβα στη Ρουμανία σε Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Φυσικοθεραπεία.

Στο Πανεπιστήμιο Κραϊόβα ένας φοιτητής μπορεί να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική κλπ

Σημαντικές είναι οι εκπαιδευτικές συνεργασίες, ακαδημαϊκές και επιστημονικές, που αναπτύσσονται μεταξύ των τμημάτων υγείας αλλά και με τα τμήματα Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας (Ρομποτικής), Πληροφορικής, Αυτοματισμού, Φυσικής και Χημείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ