ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΙΑΣΙΟ

ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ 

Σπουδές Φυσικοθεραπείας (Physiotherapy) στη Ρουμανία, στο Ιάσιο, σε αγγλόφωνα τμήματα, με παράδοση σπουδών από Έλληνες φοιτητές από τη δεκαετία του 90, με μεγάλο αριθμό αποφοίτων που ακολουθούν επιτυχημένη επαγγελματική και επιστημονική καριέρα.

Εισαγωγή υποψηφίων για σπουδές στο Αγγλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου του Ιασίου

Η εισαγωγή των υποψηφίων βασίζεται στην αξιολόγηση (με μοριοδότηση) που περιλαμβάνει: τις επιδόσεις στο Λύκειο (συγκεντρωτικά αλλά και ανά μαθησιακό πεδίο), το επίπεδο πιστοποίησης της Αγγλικής γλώσσας (πιστοποίηση διαβαθμισμένη και «εν ισχύ»), το Personal Statement, τις εθελοντικές δράσεις και προφίλ.

Προετοιμασία- Αιτήσεις- Μαθήματα

Αναλαμβάνουμε το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών και ενεργειών με τη σύνταξη των υποφακέλων, ενισχύουμε το profile του υποψηφίου, μεριμνούμε για την προετοιμασία του υποψηφίου στην αντιμετώπιση με την επιτυχία του τεστ της γλώσσας (σε όσους υποψήφιους απαιτείται).

Φυσικοθεραπεία στη Ρουμανία, δίδακτρα σχολής Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου

Τα ετήσια δίδακτρα της Σχολής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Ιασίου στη Ρουμανία, είναι 2.500 ευρώ.

Κόστος ζωής στην πόλη του Ιασίου

Κόστος ζωής (διαβίωσης) ενός φοιτητή στην πόλη του Ιασίου στη Ρουμανία είναι 700-800 ευρώ ανά μήνα.

Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Ιάσιο, ιστορία

Το τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Ιάσιο, αποτελεί το αρχαιότερο τμήμα σπουδών στη Ρουμανία.

Με τη σημερινή της δομή, ξεκίνησε τους κύκλους σπουδών, εντασσόμενη στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Ιασίου (University of Medicine and Pharmacy ‘’Grigore T. Popa’’) Πανεπιστήμιο που έχει τις ρίζες του από το 1879.

Σπουδές Φυσικοθεραπείας στη Ρουμανία στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου, που από το 1994 αυξάνει η ελκυστικότητα, η δημιουργικότητα και το κύρος της, τόσο στη χώρα όσο και πανευρωπαϊκά, τόσο στην θεωρητική εκπαίδευση όσο και στην εργαστηριακή εφαρμογή προγραμμάτων, σχεδιασμένων με βάση τις επιστημονικές εξελίξεις και επιδόσεις των διεθνών προτύπων.

Εξελίξεις και έννοιες- γνώσεις από το μοριακό επίπεδο μέχρι το επίπεδο συστημάτων, βασισμένων σε διαδικασίες, υλικά, εμφυτεύματα, συστήματα πληροφορικής με απώτερο στόχο την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενών με βάση υψηλής ποιότητας πρότυπα.

Έτσι ο φοιτητής της Φυσικοθεραπείας, αριστοποιεί τις ικανότητές του, διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του αποκτώντας, με την ολοκλήρωση των σπουδών του, αυτονομία επαγγελματική και επιστημονική.

Σχολή Φυσικοθεραπείας στη Ρουμανία- Δομή- Δραστηριότητες- Διεθνής δικτύωση

Η Σχολή Φυσικοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου στη Ρουμανία περιλαμβάνει 3 κύκλους σπουδών: 

Α Κύκλος Προπτυχιακά 180 ECTS

Β’ Κύκλος Μεταπτυχιακά 120 ECTS

Γ’ Κύκλος Διδακτορικά 180 ECTS

Οι σπουδές Φυσικοθεραπείας στο Ιάσιο της Ρουμανίας, προετοιμάζει και επαγγελματίες, ώστε να είναι έτοιμοι και αυτόνομοι με βαθιά γνώση, πνευματική διέγερση και δεξιότητες, να υποστηρίζουν άτομα και πληθυσμούς που μπορεί να απειλούνται από τη γήρανση, τον τραυματισμό, τον πόνο, τις ασθένειες, τις διαταραχές, με αποτελεσματικό τρόπο και μεθοδολογία, αποκαθιστώντας την υγεία, την ικανότητα κίνησης, φυσικής δραστηριότητας και λειτουργικής ευεξίας.

Οι φοιτητές Φυσικοθεραπείας στο Ιάσιο είναι μέλη της BSA (Bioengineering Students Association), οργανισμός που είναι πλήρες μέλος της ANOSR (National Alliance of Student Organization in Romania), έχοντας διοργανώσει στο Ιάσιο, 20 εθνικά συμπόσια, εκθέσεις, ημερίδες ανοιχτές και κλειστές για το κοινό καθώς και εθελοντικές δράσεις για τον πληθυσμό της πόλης.

Τέλος, η Σχολή Φυσικοθεραπείας στο Ιάσιο έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες, τόσο σε Πανεπιστήμια της Ε.Ε. όσο και σε τρίτες χώρες.

Η πόλη του Ιασίου στη Ρουμανία

Οι σπουδές Κτηνιατρικής στο Ιάσιο της Ρουμανίας είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές των Ελλήνων υποψήφιων φοιτητών και οι αιτίες αυτής της επιλογής δεν είναι μόνο ακαδημαϊκές.

Το Ιάσιο είναι μία από τις πλέον φιλελληνικές πόλεις και από τις πλέον γοητευτικές και συναρπαστικές για τον φοιτητή.

Το Ιάσιο, γνωστό και ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρουμανίας και το κυρίαρχο οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Ρουμανίας, με πληθυσμό 300.000 κατοίκων (4η πολυπληθέστερη πόλη στη χώρα).

Η οικονομική ευρωστία του Ιασίου βασίζεται στον τομέα των υπηρεσιών (εκπαίδευση, υγεία, τράπεζες, τεχνολογία, έρευνα, πολιτισμό, τουρισμό), χωρίς να υπολείπεται στη βιομηχανική ανάπτυξη (αυτοκίνητα, φάρμακα, μεταλλουργία, βιομηχανικό εξοπλισμό, ενέργεια, υφάσματα, ρούχα, οικιακές συσκευές, τρόφιμα) αλλά και με πολλές διακρίσεις των αμπελώνων και των κρασιών της.

Το Ιάσιο είναι η πόλη που ο Αλέξανδρος Υψηλάντης επέλεξε να κηρύξει την ελληνική επανάσταση (24/02/1821) ως κέντρο του Ελληνισμού και της Φιλική Εταιρείας.

Το Ιάσιο έχει παρουσία ανθρώπινων κοινοτήτων από την προϊστορία και από τον 6ο αιώνα υπάρχουν σημαντικοί οικισμοί με χριστιανικό προσανατολισμό. Το 1561 ο Έλληνας Πρίγκιπας, Ιωάννης – Ιάκωβος Ηρακλείδης ίδρυσε σχολείο και Λουθηρανική εκκλησία.

Η πόλη του Ιασίου διαθέτει σπουδαία αρχιτεκτονικά ιστορικά μνημεία αλλά και έργα σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Διαθέτει μεγάλη γκάμα δημοσίων χώρων, κήπων, πάρκων αλλά και φυσικά αξιοθέατα.

Ξεχωρίζει για τα θέατρα, τις ορχήστρες, τα μουσεία, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις πνευματικές δράσεις και τα φεστιβάλ.

Τέλος φιλοξενεί ιστορικά Πανεπιστήμια: Πανεπιστήμιο Ioan Cuza, Πολυτεχνείο George Asachi, Γεωπονική και Κτηνιατρική Σχολή, Ιατρικό και Φαρμακευτικό Πανεπιστήμιο Grigore T. Popa, το Πανεπιστήμιο  Apollonia και το Πανεπιστήμιο Petre  Adrei.