ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (COMPUTER STUDIES) ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΣΑ (OVIDIUS UNIVERSITY OF CONSTANTA)

Το τμήμα Πληροφορικής στην Κωνστάντσα της Ρουμανίας έχει τις ρίζες του στο 1961, όταν ιδρύθηκε η Σχολή των Μαθηματικών και το 1990 μετασχηματίσθηκε σε Faculty of Mathematics and Informatics, με 3 προγράμματα Bachelor- Κατευθύνσεις:

  • Informatics
  • Computer Science
  • Mathematics Information

Το Πανεπιστήμιο Ovidius αποτελεί διάδοχο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (1961) που είχε 4 Σχολές.

Το 1990 δημιουργήθηκε το Ovidius University of Constanta, στη Ρουμανία,  που πήρε το όνομά του από το διάσημο Ρωμαίο ποιητή Οβίδιο, ο οποίος διήγε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην αρχαία ελληνική αποικία Tomis (που δημιουργήθηκε 2000 χρόνια πριν), τη σημερινή Constanta. 

Το Πανεπιστήμιο της Κωνστάντσα στη Ρουμανία, φιλοξενεί 15.000 φοιτητές, με 16 Σχολές, 80 προγράμματα Bachelor, Master σε περισσότερα από 70 προγράμματα και PhD σε 8 τομείς εξειδίκευσης.

Τα κτίρια του Πανεπιστημίου εκτείνονται σε ωφέλιμη επιφάνεια 24.000 τ.μ. και ευρίσκονται σε 2 Πανεπιστημιουπόλεις. Το τμήμα Πληροφορικής (Computer Science) ευρίσκεται στην Κεντρική Πανεπιστημιούπολη, όπου ευρίσκεται και η πρυτανεία, μαζί με την κεντρική βιβλιοθήκη. 

Εισαγωγή στη Σχολή Πληροφορικής (Computer Science) 

Η εισαγωγή στη Σχολή Πληροφορικής (Computer Science) στο Πανεπιστήμιο της Κωνστάντσα στη Ρουμανία, γίνεται κατόπιν αξιολόγησης του ακαδημαϊκού φακέλου του υποψηφίου σε συνδυασμό με τις επιδόσεις στην συνέντευξη (Interview).

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα της Σχολής Πληροφορικής στην Κωνστάντσα είναι 700 ευρώ.

Κόστος ζωής στην πόλη της Κωνστάντσα 

Το κόστος ζωής ενός φοιτητή στην πόλη της Κωνστάντσα στη Ρουμανία, είναι 700-800 ευρώ μηνιαίως.

Η πόλη της Κωνστάντσας στη Ρουμανία

Η πόλη της Κωνστάντσας ευρίσκεται στη Ν.Α. Ρουμανία, είναι λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα και αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο θέρετρο στη Ρουμανία (Μαμάγια) με πληθυσμό 285.000 κατοίκων (5η πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας).

Το σημερινό όνομά της (αντικατέστησε το αρχικό όνομά της Τόμις) προήλθε από την μετεξέλιξη της Κωνσαντιάνας, προς τιμή της Κωνσάντιας ετεροθαλούς αδερφής του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μέγα (274-373).

Στην πορεία της μακρόχρονης ιστορίας της η Κωνστάντσα γνώρισε 2 όψεις ζωής. Το 1878 χαρακτηριζόταν ως ¨φτωχό Τουρκικό ψαροχώρι¨ και το 1920 ακμάζουσα,  ξακουστή για τις εξαγωγές λαδιού και σιταριού.

Σήμερα είναι ένα από τα κύρια βιομηχανικά, εμπορικά, επιχειρηματικά και τουριστικά κέντρα της Ρουμανίας, με λιμάνι το μεγαλύτερο στη Μαύρη θάλασσα και το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, πλαισιωμένο και από σύγχρονο ναυπηγείο. 

Τέλος η εκπαιδευτική δραστηριότητα (Πανεπιστήμιο με όλες τις σύγχρονες ειδικότητες, Ναυτικό Πανεπιστήμιο) συμβάλει αποφασιστικά στην τοπική οικονομία.

Ο επισκέπτης της Κωνστάντσας στη Ρουμανία, έχει στη διάθεσή του σπουδαία αξιοθέατα: Μνημεία, Εκκλησίες, Όπερα, Θέατρα, Αρχαιολογικό Πάρκο, την ατμόσφαιρα του κέντρου της παλιάς πόλης, αρχαία ερείπια, τα υπαίθρια εστιατόρια, τα clubs, τα παραδοσιακά χωριά, τους αμπελώνες, τις ιαματικές πηγές.

Η Κωνστάντσα στη Ρουμανία είναι μία πόλη που αξίζει κανείς να ζει, να επισκεφθεί, να σπουδάσει, ανάμεσα σε μια μεγάλη κοινότητα Ελλήνων φοιτητών και ανάμεσα σε φιλέλληνες.