ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Βουκουρέστι, στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, στο κέντρο της χώρας, με μεγάλη ιστορία αποφοίτων ελλήνων φοιτητών ιατρικής, από την δεκαετία του 1960 και διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα.

Προϋποθέσεις για την εισαγωγή στην Ιατρική σχολή του Βουκουρεστίου στην Ρουμανία
Η εισαγωγή προϋποθέτει υψηλές βαθμολογίες σε Λύκειο και Πανελλήνιες στην κατεύθυνση υγείας και επίκαιρη πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας.
Προετοιμάζουμε, όταν απαιτείται, ταχύρρυθμα τους φοιτητές μας για την επιτυχημένη εισαγωγή!!!

Ειδικά προγράμματα για φοιτητές εκτός Αθηνών

Δίδακτρα Ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου

Ιατρική στη Ρουμανία στην  Ιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου που έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος ζωής

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι, με το μηνιαίο κόστος ζωής να  είναι 750-850 ευρώ  (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Βουκουρέστι -Ιστορία

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Βουκουρέστι (Carol Davila Univercity of Bucharest Medical School) έχει μεγάλη ιστορία που ξεκίνησε το 1857, ως Εθνική Φαρμακευτική σχολή από τον φυσικό Carol Davila που ανακάλυψε το βάμμα για τη θεραπεία της χολέρας.

Ιατρική στη Ρουμανία με ηγετική παρουσία της Ιατρικής σχολής στο Βουκουρέστι, που με τα πρώτα μεταπτυχιακά προγράμματα το 1873 ξεκίνησε την ερευνητική και ακαδημαϊκή εξέλιξη του.

Ιατρική Σχολή Βουκουρεστίου -Επιτυχίες

Σπουδές στη Ρουμανία, στην Ιατρική Σχολή Βουκουρεστίου με κορυφαία στιγμή του Πανεπιστημίου όταν, για πρώτη φορά, έγινε η απόμονωση της ινσουλίνης από τον καθηγητή της N.Paulescu, που σώζει τη ζωή σε εκατομμύρια διαβητικούς σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο παρά το ότι η ανακάλυψη από τον N.Paulescu προηγήθηκε των καναδών Banding και Macleod, αυτοί βραβεύτηκαν με το βραβείο Nobel (1923). Ο Palescu και η συμβολή του αναγνωρίστηκε προς τιμή τους, από τους δύο Νομπελίστες.

Σημειωτέον ο N. Paulescu υπήρξε θερμός φιλέλληνας, ήταν σε θέση να διαβάζει κλασσικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας στο πρωτότυπο, καθώς ομιλούσε την αρχαία ελληνική γλώσσα.
Αυτό που δεν “κατάφερε” ο N. Paulescu το πέτυχε ο George Emil Palade καθηγητής στο Carol Davila λαμβάνοντας Nobel Φυσιολογίας με την ανακάλυψη του χυμοτοπίου.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βουκουρεστίου που η εξέλιξή του συνεχίζεται μέχρι σήμερα με υψηλά ακαδημαϊκά επιτεύγματα αναδεικνύοντας νέες ιατρικές προσωπικότητες.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Βουκουρέστι-Ταυτότητα σπουδών
Με προσωπικό (ακαδημαϊκό και διοικητικό) 45.000 στελεχών, 5.000 φοιτητές και Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής στο Βουκουρέστι (University Medicine and Pharmacy in Bucuresti) με κεντρικές και περιφερειακές εγκαταστάσεις δεσπόζει στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Ιατρικής στη Ρουμανία.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Βουκουρέστι με το σύνθημα-πρόσκληση στους φοιτητές είναι: ‘’να είστε έτοιμοι να θριαμβεύσετε’’ μέσα από πολλά χρόνια σκληρής μελέτης και πρακτικής’’ καταλαμβάνει σημαντική θέση στην Ιατρική στη Ρουμανία.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βουκουρεστίου, το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Κλουζ, το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Τιμισοάρα και το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο, συνιστούν τους άξονες της ιατρικής έρευνας στη Ρουμανία.
Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βουκουρεστίου με τις Ακαδημαϊκές εκδόσεις του (700 τίτλους, με 200 από αυτούς τα τελευταία 3 χρόνια), το περιοδικό του, τα συνέδρια, τα συμπόσια, τις ημερίδες και την ακαδημαϊκή του δραστηριότητα αποτελεί πόλος έλξης για Ευρωπαίους φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Βουκουρεστίου εξελίσσεται όπως εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και η πόλη του Βουκουρεστίου.

Η Ιατρική σχολή Βουκουρεστίου βρίσκεται σε μια πόλη με κομψά ξενοδοχεία, ατμοσφαιρικά εστιατόρια, πολύβουα clubs, ανακαινισμένο ιστορικό κέντρο, ενδιαφέροντα μουσεία, εκτενείς δημόσιες συγκοινωνίες και δύο αεροδρόμια. Έτσι το ‘’Παρίσι των Βαλκανίων’’ ξαναζεί.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ