ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ (BANAT UNIVERISTY OF AGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE- USAMVBT) ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Αγγλόφωνες και Γαλλόφωνες σπουδές Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα που συμπληρώνει 78 χρόνια Ακαδημαϊκής ζωής, μέσα από μία πορεία, όχι πάντα εύκολη, με κορυφαία στάδια:

1962-1976: επανασχεδιάζεται η εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κτηνιατρικής και σχεδιάζεται η νέα Πανεπιστημιούπολη και έτσι συνυπάρχουν οι χώροι εκπαίδευσης (αίθουσες, εργαστήρια, διοικητικές υπηρεσίες) αλλά και οι συμπληρωματικοί χώροι άθλησης, αναψυχής) αναδεικνύοντας την σε μία σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη της Ευρώπης.

1990-2004: Το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής της Τιμισοάρα αναδιατάσσει, κατασκευάζει νέες και εκσυγχρονίζει όλες τις υποδομές σύμφωνα με τα νέα ακαδημαϊκά πρότυπα.

Έτσι το 2014 έλαβε πιστοποίηση – βράβευση αριστείας ως Πανεπιστημιούπολη, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Certificate of Excellence for “Best Campus”). 

Το Πανεπιστήμιο εκτός της Κτηνιατρικής συμπεριλαμβάνει και τα εξής τμήματα: 

-Faculty of Bioengineering of animal resources.

– Faculty of Engineering and applies technologies.

– Faculty of Agricultural 

– Faculty of Food Engineering

– Faculty of Management and rural tourism

Συνολικά το Πανεπιστήμιο της Κτηνιατρικής στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας παρέχει σήμερα 16 κατευθύνσεις προγραμμάτων τόσο στην Αγγλική όσο και στη Γαλλική γλώσσα. 

Φιλοξενεί 4590 προπτυχιακούς φοιτητές, 1350 μεταπτυχιακούς και 205 διδακτορικούς 

Το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας έχει συνάψει ισχυρές συνεργασίες με Πανεπιστήμια των εξής χωρών

  • Γερμανία (Munich)
  • Γαλλία (Alfort – Paris, Toulouse)
  • Αγγλία (Liverpool)
  • Αυστρία (Vienna)
  • Πορτογαλία (Lisbon)
  • Ιταλία (Milan)
  • Ουγγαρία (Budapest)

Τέλος το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής της Τιμισοάρα στη Ρουμανία είναι πλήρες μέλος της European Association for Veterinary Education Establishment (EAVEE)

Προϋποθέσεις εισαγωγής στην Κτηνιατρική σχολή της Τιμισοάρα

Η εισαγωγή των υποψηφίων γίνεται κατόπιν αξιολόγησης του φακέλλου του υποψηφίου και συνέντευξης (Intervew).

Δίδακτρα Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Τιμισοάρα

Τα δίδακτρα είναι 6.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος

Κόστος ζωής

Το μηνιαίο κόστος ζωής ενός φοιτητή κυμαίνεται μεταξύ 700 και 850 ευρώ.

Η πόλη της Τιμισοάρα στη Ρουμανία

Η Τιμισοάρα είναι η τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας, με 320.000 κατοίκους και κατοικήθηκε από τους αρχαίους χρόνους με πρώτο αναγνωρισμένο πολιτισμό (Δάκες) με πρώτη αναφορά της πόλης τον μεσαίωνα.

Η οικονομική και πολιτιστική της εξέλιξης, ξεκινά δυναμικά το 1315 όταν ο Κάρολος ο Α΄(Αυστροουγγαρία) μετέφερε την κατοικία στην πόλη.

Η οικονομική της ανάπτυξη συνεχίσθηκε μετά το 1849 όταν η στρατηγική της θέση την «ανέδειξε» πρωτεύουσα της Αμβουργιανής επαρχίας.

Το 1853 η πόλη απέκτησε τηλεγραφία, το 1857 φωτισμό δρόμων, το 1857 κατασκευάσθηκε σιδηρόδρομος, το 1867απέκτησε ιππήλατο τραμ, (δεύτερη στην Ευρώπη), το 1884 απέκτησε δημόσιο ηλεκτροφωτισμό (πρώτη πόλη στην Ευρώπη) και το 1889 τα τραμ γίνονται ηλεκτρικά και αποκτά σταθμό πρώτων βοηθειών.

Η Βιομηχανική Επανάσταση βρίσκει την Τιμισοάρα με πλήθος καινοτομιών και έκρηξη μεταφορών, συνδέοντας τη Μαύρη Θάλασσα με την ενδοχώρα της Ευρώπης, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην Τιμισοάρα υπάρχουν σημαντικές ξένες επενδύσεις στη βιομηχανία.

Στην πόλη συναντά κανείς σπουδαία αξιοθέατα κτίρια από την εποχή της Αυστριακής Αυτοκρατορίας (πλατείες, Μέγαρα, Κάστρα, Πάρκα, Εκκλησίες, Μουσεία, Μέγαρα, θέατρα κ.λπ.).

Εκτός του Γεωπονικού και Κτηνιατρικού Πανεπιστημίου, στην Τιμισοάρα εδρεύουν: το Δυτικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής καθώς και το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο.