ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (UNIVERSITYOFAGRICULTURAL SCIENCES AND VETERINARY MEDICINE OF BUCURESTI)

Το Πανεπιστήμιο Αγρονομικών Επιστημών και Κτηνιατρικής του Βουκουρεστίου είναι από το αρχαιότερο και μεγαλύτερο ίδρυμα συναφών σπουδών στη Ρουμανία.

Το 1852 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Γεωργίας στο οποίο εντάχθηκε από το 1861 η Κτηνιατρική Σχολή. Η επιστημονική ακαδημαϊκή εξέλιξη γνώρισε μεγάλη άνθιση, καθώς η συνύπαρξη επιστημόνων ειδικών στη ζωή και την ανάπτυξη ζώων και φυτών, μέσα από τη διαμόρφωση νέων τομέων εξειδικευμένων γνώσεων.

Παράλληλα η ένταξη της Ρουμανίας στη Ε.Ε. έδωσε το έναυσμα για τη αναδιοργάνωση και συμπλήρωση, τόσο νέων τομέων στις σπουδές όσο και την καθιέρωση των E.C.T.S. με την εναρμόνιση στη Συνθήκη της Μπολόνια (BolognaProcess).

Η Κτηνιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, έχει δική της Πανεπιστημιούπολη (Campus) στο Cotroceni μαζί με την φοιτητική εστία και την Κτηνιατρική κλινική που είναι ανοικτή για το κοινό, εστιατόριο, πολιτιστικό κέντρο, ερευνητικό κέντρο και το κέντρο Συμβουλευτικής. 

 Το Πανεπιστήμιο πλην της Κτηνιατρικής Σχολής (αγγλόφωνο και γαλλόφωνο τμήμα), διαθέτει άλλες 6 Σχολές

  • The Faculty of Agriculture
  • The Faculty of Animal Sciences
  • The Faculty of Land Reclamation and Environmental Engineering
  • The Faculty of Biotechnologies 
  • The Faculty of Management, Economic Engineering in Agriculture and Rural Development 

Το Πανεπιστήμιο Αγρονομίας και Κτηνιατρικής του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, φιλοξενεί 9830 προπτυχιακούς φοιτητές, 1900 μεταπτυχιακούς και 458 διδακτορικούς, με 629 στελέχη ακαδημαϊκού προσωπικού.

Το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικής του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, έχει συνάψει σχέσεις και συνεργασίες με διεθνή Πανεπιστήμια, Οργανισμούς και Ινστιτούτα σε: Βέλγιο, Κίνα, Κούβα, Μαλαισία, Γαλλία, Μεξικό, Η.Π.Α., Ιταλία, Ινδία.

Είναι πλήρες μέλος της European Association for Veterinary Education Establishment (EAVEE).

Δίδακτρα Κτηνιατρικής στο Βουκουρέστι

Τα δίδακτρα είναι 6.030 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος ζωής στο Βουκουρέστι

Το κόστος ζωής είναι 700-850 ευρώ ανά μήνα.

Τρόπος Εισαγωγής

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται για το profile τους (ακαδημαϊκός φάκελος).

Η πόλη του Βουκουρεστίου

Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας και αποτελεί οικονομικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας με 1.850.000 κατοίκους.

Από την Παλαιολιθική περίοδο υπήρχαν διάσπαρτοι οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, που καλυπτόταν από πυκνά δάση.

Έγγραφα τεκμήρια για την πόλη του Βουκουρεστίου υπάρχουν σε επάρκεια από το 1459. 

Σήμερα το Βουκουρέστι έχει ισχυρή ανάπτυξηεκπροσωπώντας το 23,7% του ΑΕΠ της χώρας, το ¼ της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ κατοικείται μόλις από το 9% του πληθυσμού της χώρας.

Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, με τις τελευταίες να διευρύνονται τα 15 τελευταία χρόνια (κατασκευές, πληροφορική, κ.λπ.).

Το Βουκουρέστι διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών (από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη) που συμπεριλαμβάνει λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό, τρένα και 2 αεροδρόμια.

Η πόλη του Βουκουρεστίου έχει πολιτιστική ζωή και δράση βασισμένη στην παγκόσμια κουλτούρα.

Διαθέτει αξιοθέατα, κτίρια, μουσεία, εκκλησίες σε ένα μείγμα μεσαιωνικής, νεοκλασσικής, Αρτ Νουβό, και νεορουμανικής αρχιτεκτονικής ανανέωσης, με την τάση προσθήκης σύγχρονων πτερύγων και προσόψεων σε ιστορικά κτίρια