ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΣΑ (MEDICINE IN UNIVERSITY OF CONSTANTA – OVIDIUS)

Η Ιατρική Κωνστάντσας (“Ovidius” University off Constanta) στη Ρουμανία δημιουργήθηκε το 1990, πέτυχε όμως να γίνει δημοφιλής προορισμός, σπουδών Ιατρικής για υποψήφιους φοιτητές Ιατρικής από την Ευρώπη (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο)αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο (Αίγυπτο, Συρία, Ισραήλ, Ινδία κ.λπ.).

Μεθοδολογία εισαγωγής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Κωνστάντσας στη Ρουμανία.

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή της Κωνστάντσας  στη Ρουμανία, γίνεται κατόπιν ειδικών εξετάσεων στην αγγλική γλώσσα.

 

Δίδακτρα Σπουδών στην αγγλόφωνη Ιατρική της Κωνστάντσας 

Τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Κωνστάντσα στο αγγλόφωνο τμήμα, είναι 6.000 ευρώ.

Κόστος Ζωής

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 650-750 ευρώ  (ενοίκιο, διατροφή, καθημερινές ανάγκες).

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία – Πανεπιστήμιο Ιατρικής Κωνστάντσας – Ταυτότητα

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στην Κωνστάντσα με φοιτητές από 33 διαφορετικές χώρες που παρακολουθούν τα μαθήματα Ιατρικής τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό (Masters, Διδακτορικά). Οι 662 ξένοι φοιτητές (με σημαντικό αριθμό Ελλήνων) που παρακολουθούν τώρα τα μαθήματα ευρίσκονται σε ένα περιβάλλον φιλόξενο, φιλικό και είναι οι καλύτεροι διαφημιστές.

Η Ιατρική Σχολή Κωνστάντσας είναι περήφανη για το διδακτικό προσωπικό, τα σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της έρευνας, αλλά και την επιτυχημένη καριέρα των αποφοίτων της.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Κωνστάντσας ενισχύει κάθε χρόνο το κύρος του και αποτελεί πόλο εκπαίδευσης και εμπιστοσύνης, χτίζοντας την παράδοση μέσα από τη νεανική δυναμική του.

Παράλληλα η Κωνστάντσα έχει μισό αιώνα παράδοσης στην παιδεία και στην κουλτούρα της γνώσης.

Η κεντρική βιβλιοθήκη, οι τεχνολογικές υποδομές, οι διεθνής συνεργασίες, το Κέντρο Εκπαίδευση και Επαγγελματικής Συμβουλευτικής, οι Πανεπιστημιακές της Εκδόσεις, δημιουργούν μία ανταγωνιστική προοπτική.

Ιατρική Σχολή Κωνστάντσας στη Ρουμανία, Επιτυχίες

Η Ιατρική Κωνστάντσας έχει συνεργασίες και συμφωνίες (επιστημονικές και εκπαιδευτικές) με Πανεπιστήμια από 24 χώρες. Απόδειξη η οργάνωση Διεθνών συνεδρίων Ιατρικής (Παγκόσμιο Συνέδριο Κλινικής Ανατομίας, Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής, Παγκόσμιο Συνέδριο Ακτινολογίας).

Η Ιατρική της Κωνστάντσας φιλοξενεί τη Γραμματεία του Δικτύου Πανεπιστημίων της Μαύρης Θάλασσας.

Σπουδές Ιατρικής στην Κωνστάντσα στη Ρουμανία, Κοινωνική Φυσιογνωμία

Η Ιατρική Σχολή της Κωνστάντσας στη Ρουμανία, βρίσκεται σε μία πόλη που συνδέεται πολλαπλά με την Ελλάδα.

Η Κωνστάντσα ιδρύθηκε το 600 π.Χ. ως ελληνική αποικία για να διευκολυνθούν οι εμπορικές συναλλαγές με τους τοπικούς πληθυσμούς.

Η Κωνστάντσα οφείλει το όνομά της στην Κωνσταντία, αδερφή του Μ. Κωνσταντίνου.

 

Ο Οβίδιος-που έδωσε το όνομα του στο Πανεπιστήμιο- υπήρξε Ρωμαίος ποιητής που εξορίσθηκε εκεί το 43 π.Χ.

Η Κωνστάντσα έχει πληθυσμό 350.000 κατοίκους (Τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Ρουμανίας) είναι κτισμένη στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, με εξαιρετικό εμπορικό λιμάνι –εξαγωγικό κέντρο- καταπληκτικό κλίμα, φιλόξενη εξωστρέφεια, νεανική ζωή, πολιτιστική δραστηριότητα, πανέμορφα θέατρα, Εκκλησίες, πάρκα, δημόσιες υποδομές για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Η Κωνστάντσα αποτελεί δημοφιλή προορισμό διακοπών για τη Δυτική Ευρώπη αλλά και πόλο θρησκευτικού τουρισμού. (Πολιούχος και προστάτης της πόλης είναι ο Άγιος απόστολος Ανδρέας που εκχριστιάνισε τη Ρουμανία).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ