ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (UNIVERSITY OF MEDICINE AND PHARMACY CAROL DA VILLA BUCHAREST)

 

Σπουδές Οδοντιατρικής στη Ρουμανία στο Βουκουρέστι, σε αγγλόφωνα τμήματα, σε ένα Πανεπιστήμιο από τα αρχαιότερα αι μεγαλύτερα της χώρας, με αποφοίτους τους καταξιωμένους παγκόσμια George Emil Palade – Nobel Φυσιολογίας και Nicolae Paulescu εφευρέτης της ινσουλίνης.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Βουκουρεστίου δημιουργήθηκε ως σχολή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου (University of Bucharest) το 1869. Το 1969 η Ιατρική Σχολή με τη Φαρμακευτική διαχωρίστηκαν και αποτέλεσαν, μαζί με το Ινστιτούτο Κλινικής Οδοντιατρικής, το Ινστιτούτο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Βουκουρεστίου (Institute of Medicine and Pharmacy) με το 1999 ονομάσθηκε Carol Davila University of Medicine and Pharmacy.

Το Ινστιτούτο Κλινικής Οδοντιατρικής του Βουκουρεστίου είχε ιδρυθεί (με βάση τον Υγειονομικό Νόμο του 1910) το 1929 έτος που δημιουργήθηκε και ο πρώτος Οδοντιατρικός Άτλαντας, γραμμένος στα Ρουμανικά.

Το Ινστιτούτο εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο Coltea και το 1941 μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Coltelina. Το 1935 στο Coltea Hospital δημιουργήθηκε η πρώτη κλινική στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής στη Ρουμανία. Το 1937 οι κλινικές έγιναν 3 (προστέθηκαν αυτές της θεραπείας στόματος και προσθετικής.

Η Οδοντιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου τότε περιελάμβανε 74 κλίνες και 60 πλήρεις οδοντιατρικές μονάδες καθώς και οργανωμένο εργαστήριο Οδοντιατρικών τεχνικών, υποστηριζόμενες από τη Σχολή Οδοντιατρικών Νοσηλευτών και το 1943 τη Σχολή Οδοντοτεχνιτών.

Η Οδοντιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου έχει αναπτύξει συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο με αντίστοιχες σχολές από: Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιαπωνία, Κίνα, Ισραήλ, Ιταλία, Ολλανδία.

Τρόπος εισαγωγής των υποψήφιων φοιτητών

Για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Οδοντιατρική Σχολή του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία στο αγγλόφωνο τμήμα αξιολογούνται: οι ακαδημαϊκές επιδόσεις σο Λύκειο (συγκεντρωτικά Μ.Ο. αλλά και ανά θεματικό πεδίο επιστημών Biology, Chemistry, Physics, Life Sciences, Mathematics, Physics- Chemistry, Life Sciences, Environmental Sciences and Medical Systems) αλλά και τα Personal achievements τεκμηριωμένα καθώς και το επίπεδο σταθμισμένων Πιστοποιήσεων στην Αγγλική Γλώσσα.

Δίδακτρα Οδοντιατρικής Σχολής Βουκουρεστίου στη Ρουμανία

Τα δίδακτρα της Οδοντιατρικής Σχολής είανι 8.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος (καταβάλλονται σε 4 δόσεις).

Κόστος διαβίωσης στην πόλη του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία

Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός φοιτητή είναι 750-900 ευρώ.

Η πόλη του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία

Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας και αποτελεί οικονομικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας με 1.850.000 κατοίκους.

Από την Παλαιολιθική περίοδο υπήρχαν διάσπαρτοι οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, που καλυπτόταν από πυκνά δάση.

Έγγραφα τεκμήρια για την πόλη του Βουκουρεστίου υπάρχουν σε επάρκεια από το 1459. 

Σήμερα το Βουκουρέστι έχει ισχυρή ανάπτυξηεκπροσωπώντας το 23,7% του ΑΕΠ της χώρας, το ¼ της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ κατοικείται μόλις από το 9% του πληθυσμού της χώρας.

Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, με τις τελευταίες να διευρύνονται τα 15 τελευταία χρόνια (κατασκευές, πληροφορική, κ.λπ.).

Το Βουκουρέστι διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών (από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη) που συμπεριλαμβάνει λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό, τρένα και 2 αεροδρόμια.

Η πόλη του Βουκουρεστίου έχει πολιτιστική ζωή και δράση βασισμένη στην παγκόσμια κουλτούρα.

Διαθέτει αξιοθέατα, κτίρια, μουσεία, εκκλησίες σε ένα μείγμα μεσαιωνικής, νεοκλασσικής, Αρτ Νουβό, και νεορουμανικής αρχιτεκτονικής ανανέωσης, με την τάση προσθήκης σύγχρονων πτερύγων και προσόψεων σε ιστορικά κτίρια