ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΟΡΑΝΤΙΑ
MEDICINΕ IN UNIVERSITY OF ORADEA

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία στην Οράντια, με ιστορικό επιστημονικό βάθος και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΟΡΑΝΤΙΑ

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟRADEA

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή της Οράντια βασίζεται σε  αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις πιστοποιήσεις γλωσσών, το προφίλ, το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου και την εξέταση σε Βιολογία, Χημεία και Γλώσσα.

Ιατρική στη Ρουμανία, Δίδακτρα στην Οράντια

Η Ιατρική Σχολή της Οράντια έχει δίδακτρα 4.950 ευρώ.

Ιατρική στη Ρουμανία, Κόστος Ζωής στην Οράντια

Το ενδεικτικό μηνιαίο κόστος ζωής είναι 550-650 ευρώ.

Πανεπιστήμιο Ιατρικής Οράντιας, Ιστορία 

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Οράντια, δημιουργήθηκε το 1990 (μαζί με το αντίστοιχο Πολυτεχνείο) σε μια Εκπαιδευτική κοινότητα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αριθμεί 230 χρόνια ζωής και φωτίζει τη Δυτική Ρουμανία με τις 15 Πανεπιστημιακές Σχολές πολλών ειδικοτήτων.

Μια εκπαιδευτική κοινότητα δημιουργική, ενεργητική, δραστήρια και καινοτομική, αποφασισμένη να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία- Πανεπιστήμιο Ιατρικής Οράντιας, Ταυτότητα

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Οράντια που προωθείται η γνώση, η έρευνα και κυρίως οι διεθνείς εκπαιδευτικές συνεργασίες και συμπράξεις.

Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, μέσω των διεθνών συνεργασιών (Sokrates, Phare, Leonardo Da Vinci, κλπ) είναι πράγματι εντυπωσιακά.

Ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία της πληροφορίας, σε συνδυασμό με τα σύγχρονα εργαλεία Multimedia – που είναι διαθέσιμα σε όλες τις νεόδμητες αίθουσες διδασκαλίας- ενισχύουν τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα.

Η έρευνα αποτελεί πρωταρχικό κριτήριο αξιολόγησης του ακαδημαϊκού προσωπικού, στα 29 κέντρα έρευνας.

Η αφοσίωση, η δημιουργικότητα, το ταλέντο, η αποτελεσματικότητα του ακαδημαϊκού προσωπικού, ενθαρρύνεται και προωθείται μέσω της έρευνας.

Σπουδές Ιατρικής στην Οράντια, Κοινωνική Φυσιογνωμία 

Οι σπουδές Ιατρικής στην Οράντια φιλοξενούνται σε μια πόλη της Β.Δ. Ρουμανίας με πληθυσμό 183.000 κατοίκων, χτισμένη σε πεδινή περιοχή, στις όχθες ποταμού.

Η ιστορική αναφορά της πόλης στον 11ο αιώνα, συνδέεται με το πριγκιπάτο της Τρανσυλβάνιας, τους Οθωμανούς και τη δυναστεία των Αψβούργων.

Η σημερινή γραφική πόλη της Οράντιας χτίσθηκε από την αρχή τον 18ο αιώνα με σχέδια Βιενέζου μηχανικού (μετά την καταστροφική πυρκαγιά το 1836) βασισμένη στην τότε μοντέρνα αυστριακή αρχιτεκτονική, με πλούσια διακοσμημένες προσόψεις, με πολλά μπαρόκ και αρτ νουβώ κτίρια.

Η Οράντια είναι από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ρουμανίας (με κατά κεφαλή ΑΕΠ στο 150 % του μέσου όρου της Ρουμανίας).

Μετά την επανάσταση του 1989 η Οράντια ανανεώθηκε οικονομικά, όχι τόσο στη βιομηχανία, όσο τόσο στον τομέα του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Οι 35.000 φοιτητές στην πόλη δίνουν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Στην Οράντια μπορεί κανείς να επισκεφθεί 100 θρησκευτικά μνημεία, ιαματικές πηγές και ιατρικά κέντρα, το Παλάτι του Μαύρου Αετού, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημαρχείο με τον υψηλό πύργο του ρολογιού, το νεοκλασικό Κρατικό Θέατρο (που ο αρχιτέκτονάς του ήταν ο αρχιτέκτονας της Όπερας της Βιέννης), το Φρούριο, το Μουσείο, το Μουσείο της Περιφέρειας, αλλά και τα Καρπάθια σε απόσταση 60 χλμ.

Σπουδές στη Ρουμανία Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Ακτινολογίας, Οδοντοτεχνικής

Σπουδές στη Ρουμανία, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Ακτινολογίας, Οδοντοτεχνικής κλπ με το Πανεπιστήμιο της Οράντιας να αποτελεί τις εναλλακτικές επιλογές κάθε φοιτητή.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ