ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ( VICTORBABES UNIVERISTY OF MEDICNE AND FARMACY TIMISOARA)

Η Οδοντιατρική Σχολή της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, επισημοποιήθηκε με την ενεργοποίηση, αναβάθμιση και αυτονόμηση τμήματος της Ιατρικής Σχολής, με προφίλ οδοντιατρικό το 1960. Φυσικά το Πανεπιστήμιο Ιατρικής είχε ιδρυθεί το 1944, με πρωτοεγγεγραμμένους 412 φοιτητές.

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής της Τιμισοάρα φοιτούν 6.850 φοιτητές, με την καθοδήγηση και μέριμνα προσωπικού 1190 ατόμων.

Ανάμεσα τους 1100 φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής της Τιμισοάρα.

Η Οδοντιατρική Σχολή τα Τιμισοάρα στη Ρουμανία διαθέτει τα τμήματα Οδοντοτεχνικών και Στοματικής Υγιεινής (Νοσηλευτών Οδοντιατρικής).

Η Οδοντιατρική Σχολή της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, είναι πρωτοπόρος στα Βαλκάνια εισάγοντας πρώτη τα αντικείμενα της εμφυτευματολογίας με εξαρτήματα Τιτανίου, κεραμικά, θεραπείες Laser, αλλά και άλλες πρωτοπόρες μη συμβατικές τεχνικές.

Είναι πλήρες μέλος της ΑΔΕΕ αλλά και στενός συνεργάτης με Ευρωπαϊκά και Διεθνή Πανεπιστήμια υψηλού κύρους και εγνωσμένης αξίας: Vienna, Gent, Aix- Marseille, Lille, Frankfurt, München, Würzburg, Leipzig, Kiel, Helidelberg, Bern, κ.λπ.

Εισαγωγή στην Οδοντιατρική Σχολή της Τιμισοάρα

Τα κριτήρια εισαγωγής των υποψηφίων φοιτητών για την Οδοντιατρική Σχολή της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, περιλαμβάνει Competitive Entrance Exam (Biology) και Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας. 

Δίδακτρα Οδοντιατρικής Σχολής

Τα δίδακτρα είναι 7.500 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος ζωής   

Το μηνιαίο κόστος διαμονής ενός φοιτητή στην Τιμισοάρα είναι 650-800 ευρώ.

Η πόλη της Τιμισοάρα στη Ρουμανία

Η Τιμισοάρα είναι η τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας, με 320.000 κατοίκους και κατοικήθηκε από τους αρχαίους χρόνους με πρώτο αναγνωρισμένο πολιτισμό (Δάκες) με πρώτη αναφορά της πόλης τον μεσαίωνα.

Η οικονομική και πολιτιστική της εξέλιξης, ξεκινά δυναμικά το 1315 όταν ο Κάρολος ο Α΄(Αυστροουγγαρία) μετέφερε την κατοικία στην πόλη.

Η οικονομική της ανάπτυξη συνεχίσθηκε μετά το 1849 όταν η στρατηγική της θέση την «ανέδειξε» πρωτεύουσα της Αμβουργιανής επαρχίας.

Το 1853 η πόλη απέκτησε τηλεγραφία, το 1857 φωτισμό δρόμων, το 1857 κατασκευάσθηκε σιδηρόδρομος, το 1867απέκτησε ιππήλατο τραμ, (δεύτερη στην Ευρώπη), το 1884 απέκτησε δημόσιο ηλεκτροφωτισμό (πρώτη πόλη στην Ευρώπη) και το 1889 τα τραμ γίνονται ηλεκτρικά και αποκτά σταθμό πρώτων βοηθειών.

Η Βιομηχανική Επανάσταση βρίσκει την Τιμισοάρα με πλήθος καινοτομιών και έκρηξη μεταφορών, συνδέοντας τη Μαύρη Θάλασσα με την ενδοχώρα της Ευρώπης, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην Τιμισοάρα υπάρχουν σημαντικές ξένες επενδύσεις στη βιομηχανία.

Στην πόλη συναντά κανείς σπουδαία αξιοθέατα κτίρια από την εποχή της Αυστριακής Αυτοκρατορίας (πλατείες, Μέγαρα, Κάστρα, Πάρκα, Εκκλησίες, Μουσεία, Μέγαρα, θέατρα κ.λπ.).

Εκτός του Γεωπονικού και Κτηνιατρικού Πανεπιστημίου, στην Τιμισοάρα εδρεύουν: το Δυτικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής καθώς και το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο.