ΣΠΟΥΔΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΙΟΒΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ (UNIVERSITY OF MEDICINE AND FARMACY OF CRAIOVA).

Αγγλόφωνες σπουδές Οδοντιατρικής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα (Craiova), στη Ν.Δ. Ρουμανία.

Το 1970 ιδρύθηκε η Ιατρική Σχολή ως τμήμα του University of Craiova και το 1998 με απόσπαση από το Πανεπιστήμιο, η Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική Σχολή, δημιούργησαν το University of Medicine and Farmacy of Craiova.

Η Οδοντιατρική Σχολή της Κραϊόβα προετοιμάζει 180 φοιτητές σε προπτυχιακά προγράμματα, 471 πτυχιούχους που ειδικεύονται και 20 πτυχιούχους στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Προσθετικές και εμφυτεύματα).

Παράλληλα λειτουργούν διδακτορικά προγράμματα (PhD) πραγματοποιούνται στο ερευνητικό κέντρο που η κατασκευή του το 2010 κόστισε 20.000.000 ευρώ, με εξοπλισμό σύγχρονο, με δημοσιεύσεις, που τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν τις 120.

Η Οδοντιατρική Σχολή της Κραϊόβα στη Ρουμανία, συνεργάζεται με εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα σε Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Πορτογαλία και είναι πλήρες μέλος των διεθνών οργανισμών: AVF, AMEE, CIDMEF, SIDA- NET.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα στη Ρουμανία, φιλοξενεί 3500 φοιτητές (3000 προπτυχιακοί, 500 μεταπτυχιακοί) και 440 ακαδημαϊκό προσωπικό.

Εισαγωγή στην Οδοντιατρική Σχολή της Κραϊόβα

Για την εισαγωγή στην Οδοντιατρική Σχολή της Κραϊόβα οι υποψήφιοι αξιολογούνται  με μόρια από:

  • Τις ακαδημαϊκές επιδόσεις στο Λύκειο
  • Τις επιδόσεις στο Λύκειο σε Βιολογία- Φυσική- Χημεία
  • Προϋπάρχοντα Πανεπιστημιακά πτυχία
  • Εθελοντικές δραστηριότητες 
  • Application Essay 400 λέξεων 
  • Πιστοποιήσεις αγγλικής γλώσσας 

Δίδακτρα Οδοντιατρικής Σχολής Κραϊόβα

Τα δίδακτρα είναι 6.000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος Ζωής

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 600-750 ευρώ.

Η πόλη της Κραϊόβα στη Ρουμανία 

Η Κραϊόβα ευρίσκεται στο νότο της Ρουμανίας κοντά στην ανατολική όχθη του ποταμού Ζίου, δυτικά του Βουκουρεστίου και είναι η 6η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με πληθυσμό 250.000 κατοίκων.

Η βιομηχανία αντιπροσωπεύει το 70% της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης (αυτοκινητοβιομηχανία, ενέργεια, αεροδιαστημική, χημικά, τρόφιμα, μεταλλουργία, ηλεκτρικές μηχανές).

Η Κραϊόβα έχει σημαντικά αξιοθέατα: Εκκλησίες, Μουσεία, Πάρκο, Βοτανικό Κήπο, χώρους πρασίνου.

Η Κραϊόβα είναι μία νεανική πόλη, σύγχρονη αλλά και ταυτόχρονα παραδοσιακή, πόλη πολιτισμού, αλλά και πόλη των γεύσεων (τοπική κουζίνα).