ΣΠΟΥΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ VICTORBABES UNIVERISTY OF MEDICNE AND FARMACY TIMISOARA

Η Σχολή Φαρμακευτικής στο Ιάσιο της Ρουμανίας, είναι σχολή του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Φαρμακευτικής (University and Pharmacy Grigore T. Popa- UMF – Iasi)

Η Ρουμανία αλλά και η πόλη του Ιασίου έχουν μακρόχρονη παράδοση στον τομέα υγείας. Το νοσοκομείο St. Spyridon στο Ιάσιο υπάρχει από το 1757.

Στις 30 Νοεμβρίου 1859 ιδρύθηκε η Χειρουργική Σχολή του Ιασίου με παράλληλη ενσωμάτωση στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου.

Το 1948 η Ιατρική, Οδοντιατρική και Φαρμακευτική Σχολή ενώνονται, αυτονομούμενες, δημιουργώντας το Ινστιτούτο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Ιασίου στη Ρουμανία,.

Το 1991 μετονομάζονται σε Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Ιασίου.

Με την ένταξη της Ρουμανίας στην Ε.Ε. (2007), η Φαρμακευτική Σχολή προσαρμόζει τα προγράμματα της στη συνθήκη της Μπολώνια.

Έτσι το πρόγραμμα σπουδών είναι 5ετές και αντιστοιχεί σε 300 ECTS, με πλήρη αναγνώριση σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε.

Στη Φαρμακευτική Σχολή του Ιασίου, στη Ρουμανία, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σας, μπορείτε να εξειδικευθείτε στην: Κλινική Φαρμακευτική, στην Εργαστηριακή, στην Κοσμητική (καλλυντικά).

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Ιασίου, στη Ρουμανία, είναι πλήρες μέλος σε AMEE, AUF, ADEE, EAFP, ORPHEUS, CIDCDF.

Η Φαρμακευτική Σχολή του Ιασίου στη Ρουμανία, έχει αναπτύξει διεθνείς Πανεπιστημιακές συνεργασίες, παρέχοντας ευκαιρίες για νέους δρόμους σους σπουδαστές της: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Φιλανδία, Κροατία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Κίνα.

Διαδικασία εισαγωγής στη Φαρμακευτική Σχολή του Ιασίου 

Οι υποψήφιοι φοιτητές αξιολογούνται (μόρια) με βάση τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις, το εθελοντικό προφίλ, το επίπεδο γλώσσας (αγγλικά), την προσωπικότητά τους, τις ενδεχόμενες προηγηθείσες Πανεπιστημιακές σπουδές.

Δίδακτρα Φαρμακευτικής Σχολής του Ιασίου 

Τα ετήσια δίδακτρα είναι 7.500 ευρώ

Κόστος ζωής στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 700-850 ευρώ.

Η πόλη του Ιασίου στη Ρουμανία

Οι σπουδές Κτηνιατρικής στο Ιάσιο της Ρουμανίας είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές των Ελλήνων υποψήφιων φοιτητών και οι αιτίες αυτής της επιλογής δεν είναι μόνο ακαδημαϊκές.

Το Ιάσιο είναι μία από τις πλέον φιλελληνικές πόλεις και από τις πλέον γοητευτικές και συναρπαστικές για τον φοιτητή.

Το Ιάσιο, γνωστό και ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρουμανίας και το κυρίαρχο οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Ρουμανίας, με πληθυσμό 300.000 κατοίκων (4η πολυπληθέστερη πόλη στη χώρα).

Η οικονομική ευρωστία του Ιασίου βασίζεται στον τομέα των υπηρεσιών (εκπαίδευση, υγεία, τράπεζες, τεχνολογία, έρευνα, πολιτισμό, τουρισμό), χωρίς να υπολείπεται στη βιομηχανική ανάπτυξη (αυτοκίνητα, φάρμακα, μεταλλουργία, βιομηχανικό εξοπλισμό, ενέργεια, υφάσματα, ρούχα, οικιακές συσκευές, τρόφιμα) αλλά και με πολλές διακρίσεις των αμπελώνων και των κρασιών της.

Το Ιάσιο είναι η πόλη που ο Αλέξανδρος Υψηλάντης επέλεξε να κηρύξει την ελληνική επανάσταση (24/02/1821) ως κέντρο του Ελληνισμού και της Φιλική Εταιρείας.

Το Ιάσιο έχει παρουσία ανθρώπινων κοινοτήτων από την προϊστορία και από τον 6ο αιώνα υπάρχουν σημαντικοί οικισμοί με χριστιανικό προσανατολισμό. Το 1561 ο Έλληνας Πρίγκιπας, Ιωάννης – Ιάκωβος Ηρακλείδης ίδρυσε σχολείο και Λουθηρανική εκκλησία.

Η πόλη του Ιασίου διαθέτει σπουδαία αρχιτεκτονικά ιστορικά μνημεία αλλά και έργα σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Διαθέτει μεγάλη γκάμα δημοσίων χώρων, κήπων, πάρκων αλλά και φυσικά αξιοθέατα.

Ξεχωρίζει για τα θέατρα, τις ορχήστρες, τα μουσεία, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις πνευματικές δράσεις και τα φεστιβάλ.

Τέλος φιλοξενεί ιστορικά Πανεπιστήμια: Πανεπιστήμιο Ioan Cuza, Πολυτεχνείο George Asachi, Γεωπονική και Κτηνιατρική Σχολή, Ιατρικό και Φαρμακευτικό Πανεπιστήμιο Grigore T. Popa, το Πανεπιστήμιο  Apollonia και το Πανεπιστήμιο Petre  Adrei.