ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΠληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ στη Ρουμανία, είναι σπουδές που έχουν σημειώσει, ακαδημαϊκά, επιστημονικά και τεχνολογικά, ραγδαία εξέλιξη και. πλέον, ουδόλως υπολείπονται, από αντίστοιχα ιδρύματα τεχνολογικά κορυφαίων χωρών.

Εξέλιξη που συνοδεύεται με την αξιοποίηση των αποφοίτων , από τις δεκάδες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και  πληροφορικής που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην Ρουμανία, στους κλάδους software & hardware αλλά και στον κλάδο κατασκευαστών ηλεκτρονικών συσκευών υψηλής τεχνολογίας.

Η διασύνδεση των τμημάτων Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ με τη βιομηχανία πληροφορικής, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, διευρύνει το πεδίο ευκαιριών για επιστημονική, τεχνολογική εξέλιξη των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και αποφοίτων.

 

Εξέλιξη που ενισχύεται με υποτροφίες σπουδών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι σπουδές Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ  στη Ρουμανία αναγνωρίζονται στην Ελλάδα από το ΔΟΑΤΑΠ (αυτόματη αναγνώριση), οι απόφοιτοι εγγράφονται στις αντίστοιχες επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις και επιμελητήρια και απολαμβάνουν πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Τα Πανεπιστήμια  της  Ρουμανίας υπογράφοντας και εφαρμόζοντας τη Σύμβαση για την αναγνώριση των προσόντων όσον αφορά στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Ευρωπαϊκό Χώρο (Lisabona 1997) και ταυτόχρονα υλοποιώντας τις αρχές της Μπολόνια, σχετικά με την εφαρμογή του κοινού Ευρωπαϊκού  Χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέτυχαν την αυτόματη αναγνώριση των Τίτλων σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., αλλά και στις υπόλοιπες 47 χώρες που αποδέχθηκαν και προσυπέγραψαν τις προαναφερόμενες συνθήκες.

Τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας, μέσα από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επικεντρώθηκαν στη διασφάλιση της ποιότητας, στην προσαρμογή των προγραμμάτων τους και των πιστωτικών μονάδων (E.C.T.S.) στη διαφάνεια και αξιολόγηση των προγραμμάτων τους, στην περιγραφή των τίτλων που παράγουν, εξασφάλισαν την ακαδημαϊκή και επαγγελματική κινητικότητα των αποφοίτων τους σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Τα Πανεπιστήμια  της Ρουμανίας αξιολογούνται εξωτερικά, ως προς την παρεχόμενη ποιότητα Εκπαίδευσης, από την Ρουμανική Υπηρεσία Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ARACIS).

 

Η ARACIS ιδρύθηκε το 2005 και είναι ένας αυτόνομος δημόσιος οργανισμός με κύρια αποστολή, την εξωτερική αξιολόγηση της παρεχόμενης ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πλήρη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές στην Ανώτατη Εκπαίδευση (E.S.G.).

H ARACIS από το 2009 είναι πλήρες μέλος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.N.Q.A.) και εγγεγραμμένη στα: Ευρωπαϊκό μητρώο  E.Q.A.R.,στο Διεθνές Δίκτυο Ποιότητας (INQAAHE), στο δίκτυο για την διαπίστευση των μηχανικών (ENAEE),και το δίκτυο για την παιδεία στην Πληροφορική (EQANIE).

Πληροφορική και Μηχανικός Η/Υ στη Ρουμανία, είναι σπουδές που επιλέγουν πλέον φοιτητές από Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελλάδα, Κύπρο αλλά και από Ισραήλ, Κατάρ, Συρία, Τουρκία, Ν. Αφρική. κλπ, διαμορφώνοντας μια πολυεθνική δημιουργική και συνεργατική κοινότητα.

Τα τμήματα Πληροφορικής  και Μηχανικών Η/Υ  της Ρουμανίας διαθέτουν ευνοϊκές, για τη μάθηση, αναλογίες διδακτικού προσωπικού-φοιτητών, διεθνείς δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε παγκόσμια συνέδρια έρευνας και τεχνολογίας, ολοκληρωμένες βιβλιοθήκες, σύγχρονα εργαστήρια.

Υπάρχει σταθερό και διαμορφωμένο πλαίσιο για την επαρκή άσκηση των φοιτητών, με πολυεθνικούς ομίλους, ενισχύοντας την επιστημονική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας κατανέμονται σε ένα σύνολο κεντρικών και περιφερειακών πόλεων ως εξής:

 • Πανεπιστήμιο Άλμπα Γιούλια – University of Alba Ιulia
 • Πανεπιστήμιο Aράντ – University of Arad
 • Πανεπιστήμιο Μπακού – University of Bacau
 • Πανεπιστήμιο Μπάγια Μάρε – University of Baia Mare
 • Πανεπιστήμιο Μπρασόβ – University of Brasov
 • Πανεπιστήμιο Βουκουρέστι – University of Bucuresti
 • Πανεπιστήμιο Κλουζ Ναπόκα – University of Cluj-Napoca
 • Πανεπιστήμιο Κραϊόβα – University of Craiova
 • Πανεπιστήμιο Κωνστάντσα – University of Constanta
 • Πανεπιστήμιο Ντέβα – University of Deva(Traian)
 • Πανεπιστήμιο Γαλάτσι – University of Galati
 • Πανεπιστήμιο Ιάσιο – University of Iasi
 • Πανεπιστήμιο Λουκόι – University of Lugoj
 • Πανεπιστήμιο Ρεσίτα – University of Resita
 • Πανεπιστήμιο Οραντέα – University Of Oradea
 • Πανεπιστήμιο Πετροσάνι – University of Petrosani
 • Πανεπιστήμιο Πλοέστι – University of Ploiesti
 • Πανεπιστήμιο Σίμπιου – University of Sibiu
 • Πανεπιστήμιο Σουτσιάβα – University of Suceava
 • Πανεπιστήμιο Ταργοβίστε – University of Targoviste
 • Πανεπιστήμιο Τάργου Ζίου – University of Targu Jiu
 • Πανεπιστήμιο Τάργκου Μούρες – University of Targu Mures
 • Πανεπιστήμιο Τιμισοάρα – University of Timisora

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ
ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΔΙΔΑΚΤΡΑ – ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Τα δίδακτρα των Πανεπιστημίων  της Ρουμανίας , είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη (τουλάχιστον κατά 40%) παρέχοντας τη δυνατότητα στις λαϊκές οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Το κόστος διαβίωσης στη Ρουμανία είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε., με παράλληλη υψηλή ποιότητα τροφίμων, περιβάλλοντος (κοινωνικού και φυσικού), ασφάλειας, δικτύου μεταφορών  επικοινωνίας, υποδοχής και φιλοξενίας.

Οι σπουδές Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ  στη Ρουμανία υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό υποτροφιών και κατά την εισαγωγή αλλά και με ευκαιρίες υποτροφιών κατά την εξέλιξη των σπουδών, ειδικά για σπουδαστές από χώρες μέλη της Ε.Ε.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Οι σπουδές Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ   στη Ρουμανία διακρίνονται για το επιστημονικό και τεχνικό κύρος, με αριστεία σε πανευρωπαϊκές δράσεις, αλλά και συνεργασίες με αντίστοιχα Τεχνολογικά Ιδρύματα σε Ευρώπη, Β.Αμερική, Ιαπωνία.

Στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας διδάσκουν ακαδημαϊκά στελέχη με δράσεις και αρθρογραφία σε διεθνές επίπεδο, με παράλληλη συμμετοχή σε παραγωγή μελετών, έργων και προϊόντων υψηλής τεχνογνωσίας.

Τα Πανεπιστήμια  της Ρουμανίας διασυνδέονται οριζόντια με κορυφαίες εταιρείες μελετών, εκτέλεσης έργων και παραγωγής νέων υλικών και μεθόδων.

Οι σπουδές Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ στη Ρουμανία πλαισιώνονται με επιτυχία από το γεγονός ότι η Ρουμανία σήμερα, με τη συνδρομή της Ε.Ε. στα πλαίσια των προσαρμογών ένταξης, είναι ένα απέραντο εργοτάξιο δημόσιων και ιδιωτικών έργων, μεγάλης κλίμακας και υψηλών απαιτήσεων πληροφορικής, που εκτελούνται από πολυεθνικούς γίγαντες στις κατασκευές.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ-ΡΟΥΜΑΝΟΦΩΝΑ-ΓΑΛΛΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ

Τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας διαθέτουν τμήματα Ρουμανόφωνα, Αγγλόφωνα, Γαλλόφωνα και Γερμανόφωνα τμήματα.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η/Υ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι σπουδές Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ  στη Ρουμανία παρέχουν την ευχέρεια, στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών , στους φοιτητές τμήμα των σπουδών τους να πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες (π.χ. Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Νορβηγία, Ολλανδία, , Σουηδία, Δανία, Καναδά, κλπ)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ- Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΜΑΣΤΕΡ–PHD)

Τα τμήματα Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ στα Πολυτεχνεία και  Πανεπιστήμια της Ρουμανίας έχουν διαμορφώσει μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης (Master’s –PhD) σε τομείς εφαρμοσμένους, ερευνητικούς αλλά και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Σε πεδία εξειδίκευσης, συνδυαστικά, διεύρυνσης αλλά και γενικά ,μπορεί ένας υποψήφιος να αναζητήσει αξιόπιστες λύσεις. για τις μεταπτυχιακές σπουδές του.

Μεταπτυχιακά Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ σε παραδοσιακούς αλλά και τομείς τεχνολογικής αιχμής τροφοδοτούν προγράμματα που υπερκαλύπτουν τις αναζητήσεις κάθε υποψηφίου.

Τα τμήματα Πληροφορικής και Μηχανικών Η/Υ στα Πολυτεχνεία και Πανεπιστήμια της Ρουμανίας εναρμονισμένα με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Ανάπτυξης, συμμετέχουν σε διευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασιών, μέσα από τα οποία ενισχύουν τη μεταπτυχιακή τους εκπαίδευση ακολουθώντας τις διεθνείς ακαδημαϊκές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Ενδεικτικοί τίτλοι μεταπτυχιακών:

Αλγόριθμοι στη Βιοπληροφορική, Τεχνολογία WEB, Software Engineering, Τεχνητή Νοημοσύνη, Προγραμματισμός και Ανάλυση, Διοίκηση Έργων, Συστήματα Διανομών, Μαθηματικές Εφαρμογές στη Βιοστατιστική, Ασφάλεια Συστημάτων Πληροφορικής, Σχεδιασμός –Διαχείριση Συστημάτων Λογισμικού, Πληροφορική και Γλωσσολογία, Μοντέλα Προσομοίωσης, Κατανεμημένα Συστήματα στο Διαδίκτυο Διοίκηση Επιχειρήσεων, Εφαρμογές Βιοτεχνολογίας, Τεχνολογίες Μετάφρασης, Βιομηχανικές εφαρμογές, Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική, κλπ

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ