ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Γεωπονική στη Ρουμανία, με σπουδές στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας που παρέχουν άρτια επιστημονική και εφαρμοσμένη γνώση για την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της φυτικής παραγωγής με την αειφορική και ολοκληρωμένη διάσταση και τη διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας για την παραγωγή νέας γνώσης.

 

Γεωπονική στη Ρουμανία, σε Πανεπιστήμια που διαθέτουν ανοικτούς εργαστηριακούς χώρους, Πανεπιστημιακά αγροκτήματα, ανοικτά και θερμοκηπιακά –εξοπλισμένα εργαστήρια.

 

Σπουδές Γεωπονικής στη Ρουμανία, με προγράμματα που προσελκύουν, πλέον, φοιτητές από όλη την Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία ,Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο) αλλά και Τουρκία, Ισραήλ, Συρία, Ν.Αφρική, Κατάρ κλπ, τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε μεταπτυχιακό (Master’s ,PhD).

 

Στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας λειτουργούν τμήματα Γεωπονικής με προγράμματα Αγγλόφωνα, Γαλλόφωνα, Γερμανόφωνα, Ουγγαρόφωνα και φυσικά Ρουμανόφωνα.

Οι σπουδές Γεωπονικής στη Ρουμανία παρέχουν τη δυνατότητα στους φοιτητές τους, μέσω των προγραμμάτων Erasmus και Sokrates, να πραγματοποιήσουν τμήματα των σπουδών τους σε ένα από τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια μέλη του διαπανεπιστημιακού δικτύου.

Τα τμήματα Γεωπονικής στη Ρουμανία έχουν διαμορφώσει σταθερά πλαίσια για την άσκηση των φοιτητών , διευρύνοντας τους ερευνητικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες.

Υποτροφίες για σπουδές , τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο (Master’s- PhD), αποτελούν ένα ακόμη πλεονέκτημα και πόλο έλξης για σπουδαστές από όλη την Ευρώπη.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ -ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΟΣΤΟΣ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Τα δίδακτρα Γεωπονικής στη Ρουμανία, είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη (τουλάχιστον κατά 40%) παρέχοντας τη δυνατότητα στις λαϊκές οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Το κόστος διαβίωσης στη Ρουμανία είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε., με παράλληλη υψηλή ποιότητα τροφίμων, περιβάλλοντος (κοινωνικού και φυσικού), ασφάλειας, δικτύου μεταφορών  επικοινωνίας, υποδοχής και φιλοξενίας.

Οι σπουδές Γεωπονικής στη Ρουμανία υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό υποτροφιών και κατά την εισαγωγή αλλά και με ευκαιρίες υποτροφιών κατά την εξέλιξη των σπουδών, ειδικά για σπουδαστές από χώρες μέλη της Ε.Ε.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ -ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι σπουδές Γεωπονικής στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας αναγνωρίζονται από τον ΔΟΑΤΑΠ (αυτόματη αναγνώριση) οι απόφοιτοι εγγράφονται στις επιστημονικές και επαγγελματικές ενώσεις-επιμελητήρια και παράλληλα απολαμβάνουν πλήρη και ισότιμα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Τα Πανεπιστήμια Γεωπονικής της Ρουμανίας υπογράφοντας και εφαρμόζοντας τη Σύμβαση για την αναγνώριση των προσόντων όσον αφορά στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Ευρωπαϊκό Χώρο (Lisabona 1997) και ταυτόχρονα υλοποιώντας τις αρχές της Μπολόνια, σχετικά με την εφαρμογή του κοινού Ευρωπαϊκού  Χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέτυχαν την αυτόματη αναγνώριση των Τίτλων σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., αλλά και στις υπόλοιπες 47 χώρες που αποδέχθηκαν και προσυπέγραψαν τις προαναφερόμενες συνθήκες.

Τα Πανεπιστήμια Γεωπονικής της Ρουμανίας, μέσα από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επικεντρώθηκαν στη διασφάλιση της ποιότητας, στην προσαρμογή των προγραμμάτων τους και των πιστωτικών μονάδων (E.C.T.S.) στη διαφάνεια και αξιολόγηση των προγραμμάτων τους, στην περιγραφή των τίτλων που παράγουν, εξασφάλισαν την ακαδημαϊκή και επαγγελματική κινητικότητα των αποφοίτων τους σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Τα Πανεπιστήμια  Γεωπονικής της Ρουμανίας αξιολογούνται εξωτερικά, ως προς την παρεχόμενη ποιότητα Εκπαίδευσης, από την Ρουμανική Υπηρεσία Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ARACIS).

Η ARACIS ιδρύθηκε το 2005 και είναι ένας αυτόνομος δημόσιος οργανισμός με κύρια αποστολή, την εξωτερική αξιολόγηση της παρεχόμενης ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πλήρη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές στην Ανώτατη Εκπαίδευση (E.S.G.).

H ARACIS από το 2009 είναι πλήρες μέλος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.N.Q.A.) και εγγεγραμμένη στα: Ευρωπαϊκό μητρώο  E.Q.A.R.,στο Διεθνές Δίκτυο Ποιότητας(INQAAHE), στο δίκτυο για την διαπίστευση των μηχανικών (ENAEE),και το δίκτυο για την παιδεία στην Πληροφορική (EQANIE).
Έχεις στη διάθεσή σου εναλλακτικές δυνατότητες επιλογής ανάμεσα στα, πλέον γνωστά, Πανεπιστήμια Γεωπονικής  που ευρίσκονται στις πόλεις:

 • Πανεπιστήμιο Άλμπα Γιούλια – University of Alba Ιulia
 • Πανεπιστήμιο Aράντ – University of Arad
 • Πανεπιστήμιο Μπακού – University of Bacau
 • Πανεπιστήμιο Μπάγια Μάρε – University of Baia Mare
 • Πανεπιστήμιο Μπρασόβ – University of Brasov
 • Πανεπιστήμιο Βουκουρέστι – University of Bucuresti
 • Πανεπιστήμιο Κλουζ Ναπόκα – University of Cluj-Napoca
 • Πανεπιστήμιο Κραϊόβα – University of Craiova
 • Πανεπιστήμιο Κωνστάντσα – University of Constanta
 • Πανεπιστήμιο Ντέβα – University of Deva(Traian)
 • Πανεπιστήμιο Γαλάτσι – University of Galati
 • Πανεπιστήμιο Ιάσιο – University of Iasi
 • Πανεπιστήμιο Λουκόι – University of Lugoj
 • Πανεπιστήμιο Ρεσίτα – University of Resita
 • Πανεπιστήμιο Οραντέα – University Of Oradea
 • Πανεπιστήμιο Πετροσάνι – University of Petrosani
 • Πανεπιστήμιο Πλοέστι – University of Ploiesti
 • Πανεπιστήμιο Σίμπιου – University of Sibiu
 • Πανεπιστήμιο Σουτσιάβα – University of Suceava
 • Πανεπιστήμιο Ταργοβίστε – University of Targoviste
 • Πανεπιστήμιο Τάργου Ζίου – University of Targu Jiu
 • Πανεπιστήμιο Τάργκου Μούρες – University of Targu Mures
 • Πανεπιστήμιο Τιμισοάρα – University of Timisora

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ
ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (ΜΑΣΤΕΡ –PHD)

Τα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας έχουν διαμορφώσει μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης (Master’s –PhD) για πτυχιούχους Γεωπόνους σε τομείς εφαρμοσμένους, ερευνητικούς αλλά και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Σε πεδία εξειδίκευσης, συνδυαστικά, διεύρυνσης αλλά και γενικά, μπορεί ένας υποψήφιος να αναζητήσει αξιόπιστες λύσεις. για τις μεταπτυχιακές σπουδές του.

Παραδοσιακοί αλλά και τομείς τεχνολογικής αιχμής τροφοδοτούν προγράμματα που υπερκαλύπτουν τις αναζητήσεις κάθε υποψηφίου.

Τα τμήματα Γεωπονικής στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας εναρμονισμένα με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Ανάπτυξης, συμμετέχουν σε διευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασιών, μέσα από τα οποία ενισχύουν τη μεταπτυχιακή τους εκπαίδευση ακολουθώντας τις διεθνείς ακαδημαϊκές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τίτλους μεταπτυχιακών:

Τεχνολογίες για βιώσιμες καλλιέργειες, Οικολογική γεωργία, Βιώσιμη χρήση της αγροτικής γης, Συστήματα παραγωγής στην κτηνοτροφία, Περιβαλλοντική διαχείριση των Φυσικών πόρων, Εφαρμοσμένη Βιολογία στη γεωργία, κλπ