ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ ΙΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ (TELECOMMUNICATIONANDINFORMATIONTECHNOLOGIES IN TECHNICAL UNIVERISTY OF IASI TUIASI)

Το αγγλόφωνο τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών στο Πολυτεχνείο του Ιασίου στη Ρουμανία (Faculty of Electronics Telecommunication and InformationTechnologies) ιδρύθηκε το 1975 ως τμήμα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και αυτονομήθηκε ως Σχολή το 1990 προσφέροντας 4 προγράμματα Σπουδών (240 ECTS).

Η διάρκεια σπουδών είναι 4ετής και παρέχει 7 προγράμματα Masterδιάρκειας 2 ετών (120 ECTS) και PhDδιάρκειας 3 ετών (180 ECTS).

Με πρωτοβουλία τουτμήματο ςπαρέχονται καλοκαιρινά προγράμματα πρακτικής σε: Artificial Intelligence Methology, Design Verification Student, Analog Design Student (Schematic and Layout).

Το τμήμα έχει αναπτύξει διεθνείς συνεργασία με τα Πανεπιστήμια: KULeuven (Belgium), Universityd’ Orleans (France), Universite Paul Sabatier Toulouse II (France), Universite de Poitiers (France), Telecom Paris Tech (France), Reutingen (Germany), Universidad de A Cornna (Spain). 

Εισαγωγή στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών 

Η εισαγωγή στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πολυτεχνείο του Ιασίου στη Ρουμανία γίνεται με κριτήριο τις ακαδημαϊκές επιδόσεις στο Λύκειο, το επίπεδο Πιστοποίησης αγγλικών και Interview.

Δίδακτρα

 Τα δίδακτρα σπουδών ξεκινούν από ξεκινούν από 700 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος

Κόστος ζωής στην πόλη του Ιασίου

Το κόστος διαβίωσης στην πόλη του Ιασίου στη Ρουμανία στη Ρουμανία είναι 700-800 ευρώ ανά μήνα, με αυτόνομη διαμονή σε διαμέρισμα.

 

Η πόλη του Ιασίου στη Ρουμανία

Οι σπουδές Κτηνιατρικής στο Ιάσιο της Ρουμανίας είναι μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές των Ελλήνων υποψήφιων φοιτητών και οι αιτίες αυτής της επιλογής δεν είναι μόνο ακαδημαϊκές.

Το Ιάσιο είναι μία από τις πλέον φιλελληνικές πόλεις και από τις πλέον γοητευτικές και συναρπαστικές για τον φοιτητή.

Το Ιάσιο, γνωστό και ως Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ρουμανίας και το κυρίαρχο οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο της Ρουμανίας, με πληθυσμό 300.000 κατοίκων (4η πολυπληθέστερη πόλη στη χώρα).

Η οικονομική ευρωστία του Ιασίου βασίζεται στον τομέα των υπηρεσιών (εκπαίδευση, υγεία, τράπεζες, τεχνολογία, έρευνα, πολιτισμό, τουρισμό), χωρίς να υπολείπεται στη βιομηχανική ανάπτυξη (αυτοκίνητα, φάρμακα, μεταλλουργία, βιομηχανικό εξοπλισμό, ενέργεια, υφάσματα, ρούχα, οικιακές συσκευές, τρόφιμα) αλλά και με πολλές διακρίσεις των αμπελώνων και των κρασιών της.

Το Ιάσιο είναι η πόλη που ο Αλέξανδρος Υψηλάντης επέλεξε να κηρύξει την ελληνική επανάσταση (24/02/1821) ως κέντρο του Ελληνισμού και της Φιλική Εταιρείας.

Το Ιάσιο έχει παρουσία ανθρώπινων κοινοτήτων από την προϊστορία και από τον 6ο αιώνα υπάρχουν σημαντικοί οικισμοί με χριστιανικό προσανατολισμό. Το 1561 ο Έλληνας Πρίγκιπας, Ιωάννης – Ιάκωβος Ηρακλείδης ίδρυσε σχολείο και Λουθηρανική εκκλησία.

Η πόλη του Ιασίου διαθέτει σπουδαία αρχιτεκτονικά ιστορικά μνημεία αλλά και έργα σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Διαθέτει μεγάλη γκάμα δημοσίων χώρων, κήπων, πάρκων αλλά και φυσικά αξιοθέατα.

Ξεχωρίζει για τα θέατρα, τις ορχήστρες, τα μουσεία, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις πνευματικές δράσεις και τα φεστιβάλ.

Τέλος φιλοξενεί ιστορικά Πανεπιστήμια: Πανεπιστήμιο Ioan Cuza, Πολυτεχνείο George Asachi, Γεωπονική και Κτηνιατρική Σχολή, Ιατρικό και Φαρμακευτικό Πανεπιστήμιο Grigore T. Popa, το Πανεπιστήμιο  Apollonia και το Πανεπιστήμιο Petre  Adrei.