ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ (FACULTYOFMECHANICALENGINEERING–UNIVERSITY POLYTECHNICAL OF BUCURESTI- UPB)

Αγγλόφωνες σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου, με 205 χρόνια ιστορίας καθώς δημιουργήθηκε το 1818 και σήμερα είναι το μεγαλύτερο Πολυτεχνείο της Ρουμανίας.

Σήμερα διαθέτει 15 Σχολές, με 26.000 φοιτητές (σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο- PhD), 14.000 ακαδημαϊκό προσωπικό και 1300 διοικητικό.

Τα προγραμματά του είναι αγγλόφωνα, γαλλόφωνα, γερμανόφωνα και φυσικά ρουμανόφωνα.

Το Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία είναι μέλος της European Association for International Education (EAIE), τουEuropean University Association (EUA), του Council for Doctoral Education τουEUA, τουCESAER (Council of Universities of Science and Technology in Europe), κ.λπ. 

Το τμήμα Μηχανολόγου Μηχανικού στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία 

Το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία πρωτοδημιουργήθηκε το 1921 εντασσόμενο στη Σχολή Ηλεκτρομηχανικής, για να γίνει ξεχωριστή, αυτόνομη σχολή το 1950.

Σήμερα, πλέον, παρέχει προπτυχιακά προγράμματα(Bachelor) σε 4 τομείς: MechanicalEngineering, Mechatronics and Robotics, Industrial Management and Engineering και Applied Engineering Sciences.

Οι τεχνικές προδιαγραφές των εργαστηρίων (με εξοπλισμό και προϊόντα λογισμικού) είναι βασισμένες σε διεθνή πρότυπα και χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε.

Για τους μεταπτυχιακούς (Master) και διδακτορικούς φοιτητές (PhD) υπάρχουν υποδομές με αντίστοιχο ερευνητικό εξοπλισμό, για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Προϋποθέσεις εισαγωγής στο τμήμα Μηχανολογίας

Οι υποψήφιοι αξιολογούνται με βάση τον Ακαδημαϊκό τους φάκελο και τις επιδόσεις σε εισαγωγικό τεστ.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα του τμήματος Μηχανολογίας είναι 1000 ευρώ ανά ακαδημαϊκό έτος.

Κόστος διαβίωσης στην πόλη του Βουκουρεστίου

Το κόστος διαβίωσης στην πόλη του Βουκουρεστίου είναι 700-850 ευρώ ανά μήνα.

Η πόλη του Βουκουρεστίου

Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας και αποτελεί οικονομικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας με 1.850.000 κατοίκους.

Από την Παλαιολιθική περίοδο υπήρχαν διάσπαρτοι οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, που καλυπτόταν από πυκνά δάση.

Έγγραφα τεκμήρια για την πόλη του Βουκουρεστίου υπάρχουν σε επάρκεια από το 1459. 

Σήμερα το Βουκουρέστι έχει ισχυρή ανάπτυξηεκπροσωπώντας το 23,7% του ΑΕΠ της χώρας, το ¼ της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ κατοικείται μόλις από το 9% του πληθυσμού της χώρας.

Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, με τις τελευταίες να διευρύνονται τα 15 τελευταία χρόνια (κατασκευές, πληροφορική, κ.λπ.).

Το Βουκουρέστι διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών (από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη) που συμπεριλαμβάνει λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό, τρένα και 2 αεροδρόμια.

Η πόλη του Βουκουρεστίου έχει πολιτιστική ζωή και δράση βασισμένη στην παγκόσμια κουλτούρα.

Διαθέτει αξιοθέατα, κτίρια, μουσεία, εκκλησίες σε ένα μείγμα μεσαιωνικής, νεοκλασσικής, Αρτ Νουβό, και νεορουμανικής αρχιτεκτονικής ανανέωσης, με την τάση προσθήκης σύγχρονων πτερύγων και προσόψεων σε ιστορικά κτίρια