ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ (UNIVERISTY OF ARCHITECTURE AND URBANISM – IOAN MINCU, UAUIM)

Το πρώτο σχήμα Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Ρουμανία, διαμορφώθηκε με νόμο το 1864, ωστόσο η έλλειψη κεφαλαίων αλλά και ικανού αριθμού φοιτητών ακύρωσε την προσπάθεια.

Οι Ρουμάνοι αρχιτέκτονες άρχισαν να σπουδάζουν στο Παρίσι στην Ecole des Beaux- Arts (ανάμεσά τους και ο Ioan Mincu με αποφοίτηση το 1883.

Το 1892 η Ρουμανική Εταιρεία Αρχιτεκτόνων (Romanian Society of Architects) δημιούργησε Ιδιωτική σχολή Αρχιτεκτονικής υψηλών απαιτήσεων.

Με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1897, η ιδιωτική αυτή σχολή Αρχιτεκτονικής μετετράπη σε Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών του Βουκουρεστίου, ως τομέας της Σχολής Καλών Τεχνών του Βουκουρεστίου, με ανεξαρτητοποίηση της, το 1904 και μετατροπή της σε Ακαδημία Αρχιτεκτονικής το 1931 και μετατροπή της το 1938 στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου.

Το 1952 ανεξαρτητοποιήθηκε ως Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής Ioan Mincu και πλέον με τη σημερινή της ονομασία και τους 3 τομείς προγραμμάτων:

  • Faculty of Architecture
  • Faculty of Urban Planning
  • Faculty of Interior Architecture

Με γνώμονα την ποιότητα διδασκαλίας, τις νέες προσεγγίσεις, τις βέλτιστες πρακτικές στην αρχιτεκτονική εκπαίδευση το University of Architecture and Urbanism – Ioan Mincu στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, προωθεί τη διεθνή συνεργασία με στενές σχέσεις και συνεργασίες με περισσότερες από 80 αρχιτεκτονικές σχολές στην Ευρώπη (Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, USA, Αργεντινή, Βραζιλία, Περού).

Το UAUIM είναι μέλος των εξής διεθνών ενώσεων:  EAEE, AESOP, IAESTE, EUA, ELASA, ELIA, UNISCAPE, AUF, ECLAS, RIBA.

Από το Σεπτέμβριο του 2008 το Πτυχίο Αρχιτεκτονικής από το Ioan Mincu, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των 6 ετών πλήρους φοίτησης, αναγνωρίζεται για επαγγελματική και ακαδημαϊκή μετακίνηση στα κράτη έλη της Ε.Ε. με βάση την Οδηγία 2005/36/ ΕΚ (2013/55/ΕΚ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Συμβουλίου για την αναγνώριση επαγγελματικών και ακαδημαϊκών προσόντων.

Τρόπος Εισαγωγής των υποψήφιων φοιτητών

Για την εισαγωγή των υποψήφιων φοιτητών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία αξιολογούνται: το επίπεδο της πιστοποίησης της αγγλικής γλώσσας, επίδοση στο τεστ εισαγωγής και το υπάρχον Portfolio του υποψηφίου.

Δίδακτρα Αρχιτεκτονικής Σχολής

Τα δίδακτρα είναι 7.000 RON ανά έτος.

Κόστος διαβίωσης του φοιτητή

Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός φοιτητή είναι 750-900 ευρώ.

Η πόλη του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία

Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας και αποτελεί οικονομικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας με 1.850.000 κατοίκους.

Από την Παλαιολιθική περίοδο υπήρχαν διάσπαρτοι οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, που καλυπτόταν από πυκνά δάση.

Έγγραφα τεκμήρια για την πόλη του Βουκουρεστίου υπάρχουν σε επάρκεια από το 1459. 

Σήμερα το Βουκουρέστι έχει ισχυρή ανάπτυξηεκπροσωπώντας το 23,7% του ΑΕΠ της χώρας, το ¼ της βιομηχανικής παραγωγής, ενώ κατοικείται μόλις από το 9% του πληθυσμού της χώρας.

Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, με τις τελευταίες να διευρύνονται τα 15 τελευταία χρόνια (κατασκευές, πληροφορική, κ.λπ.).

Το Βουκουρέστι διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών (από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη) που συμπεριλαμβάνει λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ, μετρό, τρένα και 2 αεροδρόμια.

Η πόλη του Βουκουρεστίου έχει πολιτιστική ζωή και δράση βασισμένη στην παγκόσμια κουλτούρα.

Διαθέτει αξιοθέατα, κτίρια, μουσεία, εκκλησίες σε ένα μείγμα μεσαιωνικής, νεοκλασσικής, Αρτ Νουβό, και νεορουμανικής αρχιτεκτονικής ανανέωσης, με την τάση προσθήκης σύγχρονων πτερύγων και προσόψεων σε ιστορικά κτίρια