ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΗ Αρχιτεκτονική στη Ρουμανία διακρίνενται για το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, την πολύπλευρη προσέγγιση των σπουδών, τους νέους δρόμους που ανοίγουν στη γνώση του φοιτητή , σμίγοντας την παράδοση με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των εφαρμογών.

Η Αρχιτεκτονική στη Ρουμανία υποστηρίζεται με Ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλών προσόντων και διεθνούς κύρους, με σοβαρές υποδομές και εργαστήρια, διεθνείς συνεργασίες με αρχιτεκτονικές εταιρείες μελετών, με ενεργό συμμετοχή στις εξελίξεις του σχεδιασμού εγκαταστάσεων κλίμακας που ανεγείρονται και στη Ρουμανία και διεθνώς.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΤΥΧΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι σπουδές Αρχιτεκτονικής  στη Ρουμανία αναγνωρίζονται στην Ελλάδα από το ΔΟΑΤΑΠ (αυτόματη αναγνώριση), οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), απολαμβάνουν πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Αρχιτεκτονική στη Ρουμανία σε Πολυτεχνεία που υπογράφοντας και εφαρμόζοντας τη Σύμβαση για την αναγνώριση των προσόντων όσον αφορά στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Ευρωπαϊκό Χώρο (Lisabona 1997) και ταυτόχρονα υλοποιώντας τις αρχές της Μπολόνια, σχετικά με την εφαρμογή του κοινού Ευρωπαϊκού  Χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέτυχαν την αυτόματη αναγνώριση των Τίτλων σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., αλλά και στις υπόλοιπες 47 χώρες που αποδέχθηκαν και προσυπέγραψαν τις προαναφερόμενες συνθήκες.

Τα Πολυτεχνεία της Ρουμανίας, μέσα από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επικεντρώθηκαν στη διασφάλιση της ποιότητας, στην προσαρμογή των προγραμμάτων τους και των πιστωτικών μονάδων (E.C.T.S.) στη διαφάνεια και αξιολόγηση των προγραμμάτων τους, στην περιγραφή των τίτλων που παράγουν, εξασφάλισαν την ακαδημαϊκή και επαγγελματική κινητικότητα των αποφοίτων τους σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Ρουμανία σε τμήματα Πολυτεχνείου που αξιολογούνται εξωτερικά, ως προς την παρεχόμενη ποιότητα Εκπαίδευσης, από την Ρουμανική Υπηρεσία Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ARACIS).

Η ARACIS ιδρύθηκε το 2005 και είναι ένας αυτόνομος δημόσιος οργανισμός με κύρια αποστολή, την εξωτερική αξιολόγηση της παρεχόμενης ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πλήρη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές στην Ανώτατη Εκπαίδευση (E.S.G.).

H ARACIS από το 2009 είναι πλήρες μέλος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.N.Q.A.) και εγγεγραμμένη στα: Ευρωπαϊκό μητρώο  E.Q.A.R.,στο Διεθνές Δίκτυο Ποιότητας (INQAAHE), στο δίκτυο για την διαπίστευση των μηχανικών (ENAEE),και το δίκτυο για την παιδεία στην Πληροφορική (EQANIE).

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Τα Πολυτεχνεία της Ρουμανίας κατανέμονται σε ένα σύνολο κεντρικών και περιφερειακών πόλεων ως εξής:

 • Πολυτεχνείο Άλμπα Γιούλια – Polytechnic of Alba Ιulia
 • Πολυτεχνείο Aράντ – Polytechnic of Arad
 • Πολυτεχνείο Μπακού – Polytechnic of Bacau
 • Πολυτεχνείο Μπάγια Μάρε – Polytechnic of Baia Mare
 • Πολυτεχνείο Μπρασόβ – Polytechnic of Brasov
 • Πολυτεχνείο Βουκουρέστι – Polytechnic of Bucuresti
 • Πολυτεχνείο Κλουζ Ναπόκα – Polytechnic of Cluj-Napoca
 • Πολυτεχνείο Κραϊόβα – Polytechnic of Craiova
 • Πολυτεχνείο Κωνστάντσα – Polytechnic of Constanta
 • Πολυτεχνείο Ντέβα – Polytechnic of Deva(Traian)
 • Πολυτεχνείο Γαλάτσι – Polytechnic of Galati
 • Πολυτεχνείο Ιάσιο – Polytechnic of Iasi
 • Πολυτεχνείο Λουκόι – Polytechnic of Lugoj
 • Πολυτεχνείο Ρεσίτα – Polytechnic of Resita
 • Πολυτεχνείο Οραντέα – Polytechnic Of Oradea
 • Πολυτεχνείο Πετροσάνι – Polytechnic of Petrosani
 • Πολυτεχνείο Πλοέστι – Polytechnic of Ploiesti
 • Πολυτεχνείο Σίμπιου – Polytechnic of Sibiu
 • Πολυτεχνείο Σουτσιάβα – Polytechnic of Suceava
 • Πολυτεχνείο Ταργοβίστε – Polytechnic of Targoviste
 • Πολυτεχνείο Τάργου Ζίου – Polytechnic of Targu Jiu
 • Πολυτεχνείο Τάργκου Μούρες – Polytechnic of Targu Mures
 • Πολυτεχνείο Τιμισοάρα – Polytechnic of Timisora

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ
ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ- ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ – ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Αρχιτεκτονική στη Ρουμανία με δίδακτρα που είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη (τουλάχιστον κατά 40%) παρέχοντας τη δυνατότητα στις λαϊκές οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Αρχιτεκτονική στη Ρουμανία με κόστος διαβίωσης στη Ρουμανία είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε., με παράλληλη υψηλή ποιότητα τροφίμων, περιβάλλοντος (κοινωνικού και φυσικού), ασφάλειας, δικτύου μεταφορών  επικοινωνίας, υποδοχής και φιλοξενίας.

Οι σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Ρουμανία υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό υποτροφιών και κατά την εισαγωγή αλλά και με ευκαιρίες υποτροφιών κατά την εξέλιξη των σπουδών, ειδικά για σπουδαστές από χώρες μέλη της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι σχολές Αρχιτεκτονικής στη Ρουμανία προσελκύουν, πλέον, φοιτητές από όλη την Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο) αλλά και Τουρκία, Ισραήλ, Συρία, Ν.Αφρική, Κατάρ κλπ, τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε μεταπτυχιακό (Master’s ,PhD).

Αρχιτεκτονική στη Ρουμανία σε τμήματα Πολυτεχνείων που διαθέτουν προγράμματα Αγγλόφωνα, Γαλλόφωνα, Γερμανόφωνα, Ουγγαρόφωνα και φυσικά Ρουμανόφωνα.

Οι σπουδές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στη Ρουμανία παρέχουν την ευχέρεια, στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών , στους φοιτητές τμήμα των σπουδών τους να πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες (π.χ. Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελλάδα, Σουηδία, Δανία, Καναδά, κλπ)

Οι σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Ρουμανία υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό υποτροφιών και κατά την εισαγωγή αλλά και με ευκαιρίες υποτροφιών κατά την εξέλιξη των σπουδών, ειδικά για σπουδαστές από χώρες μέλη της Ε.Ε.

Οι σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Ρουμανία, διαθέτουν απογευματινά και βραδινά τμήματα , υποστηρίζοντας και διευκολύνοντας φοιτητές που εργάζονται.

Τα τμήματα Αρχιτεκτονικής στη Ρουμανία έχουν διαμορφώσει σταθερά πλαίσια, για την άσκηση των φοιτητών , με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου διευρύνοντας τους ερευνητικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες.

Οι σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Ρουμανία πλαισιώνονται με επιτυχία από το γεγονός ότι η Ρουμανία σήμερα, με τη συνδρομή της Ε.Ε. στα πλαίσια των προσαρμογών ένταξης, είναι ένα απέραντο εργοτάξιο δημόσιων και ιδιωτικών έργων, μεγάλης κλίμακας και υψηλών απαιτήσεων σχεδιασμού και λειτουργικότητας.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (MASTER’S –PHD)

Μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής στα Πολυτεχνεία της Ρουμανίας που έχουν διαμορφώσει μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης (Master’s –PhD) για πτυχιούχους Αρχιτέκτονες μηχανικούς σε τομείς εφαρμοσμένους, ερευνητικούς αλλά και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής σε πεδία εξειδίκευσης, συνδυαστικά, διεύρυνσης αλλά και γενικά, μπορεί ένας υποψήφιος να αναζητήσει αξιόπιστες λύσεις. για τις μεταπτυχιακές σπουδές του.

Παραδοσιακοί αλλά και τομείς τεχνολογικής αιχμής τροφοδοτούν προγράμματα που υπερκαλύπτουν τις αναζητήσεις κάθε υποψηφίου.

Μεταπτυχιακά προγράμματα Αρχιτεκτονικής στα Πολυτεχνεία της Ρουμανίας εναρμονισμένα με τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Ανάπτυξης, συμμετέχουν σε διευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασιών, μέσα από τα οποία ενισχύουν τη μεταπτυχιακή τους εκπαίδευση ακολουθώντας τις διεθνείς ακαδημαϊκές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Ως ενδεικτικά πεδία μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και τίτλους προγραμμάτων αναφέρουμε :
Πολεοδομία, Περιφερειακή Ανάπτυξη, Αποκαταστάσεις Μνημείων και Ιστορικών χώρων, Αναπλάσεις, Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Βιομηχανικός σχεδιασμός, Περιβαλλοντικές πολιτικές-Οικολογία, Τοπική Ανάπτυξη, Σχεδιασμός χώρου, Διοίκηση Έργων, Συστήματα Ποιότητας  κλπ.