ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑΠολιτικός Μηχανικός στη Ρουμανία σημαίνει  σπουδές αξιόπιστες, υψηλού επιστημονικού, τεχνολογικού και επαγγελματικού επιπέδου.

Ο Πολιτικός Μηχανικός στη Ρουμανία υποστηρίζεται με Ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλών προσόντων και διεθνούς κύρους, με σοβαρές υποδομές και εργαστήρια, διεθνείς συνεργασίες με εταιρείες μελετών και κατασκευών , με ενεργό συμμετοχή στις εξελίξεις του σχεδιασμού εγκαταστάσεων κλίμακας που ανεγείρονται και στη Ρουμανία και διεθνώς.

Πολυτεχνεία στη Ρουμανία υπάρχουν στις περισσότερες πόλεις και σε κάθε περίπτωση, σε όλες τις Πανεπιστημιουπόλεις.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Οι σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία αναγνωρίζονται στην Ελλάδα από το ΔΟΑΤΑΠ (αυτόματη αναγνώριση), οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Τ.Ε.Ε. (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος), απολαμβάνουν πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία, σε Πολυτεχνεία που υπογράφοντας και εφαρμόζοντας τη Σύμβαση για την αναγνώριση των προσόντων όσον αφορά στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Ευρωπαϊκό Χώρο (Lisabona 1997) και ταυτόχρονα υλοποιώντας τις αρχές της Μπολόνια, σχετικά με την εφαρμογή του κοινού Ευρωπαϊκού  Χώρου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέτυχαν την αυτόματη αναγνώριση των Τίτλων σε όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., αλλά και στις υπόλοιπες 47 χώρες που αποδέχθηκαν και προσυπέγραψαν τις προαναφερόμενες συνθήκες.

Τα Πολυτεχνεία της Ρουμανίας, μέσα από τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επικεντρώθηκαν στη διασφάλιση της ποιότητας, στην προσαρμογή των προγραμμάτων τους και των πιστωτικών μονάδων (E.C.T.S.) στη διαφάνεια και αξιολόγηση των προγραμμάτων τους, στην περιγραφή των τίτλων που παράγουν, εξασφάλισαν την ακαδημαϊκή και επαγγελματική κινητικότητα των αποφοίτων τους σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Τα Πολυτεχνεία  της Ρουμανίας αξιολογούνται εξωτερικά, ως προς την παρεχόμενη ποιότητα Εκπαίδευσης, από την Ρουμανική Υπηρεσία Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ARACIS).

Η ARACIS ιδρύθηκε το 2005 και είναι ένας αυτόνομος δημόσιος οργανισμός με κύρια αποστολή, την εξωτερική αξιολόγηση της παρεχόμενης ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πλήρη συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις κατευθυντήριες γραμμές στην Ανώτατη Εκπαίδευση (E.S.G.).

H ARACIS από το 2009 είναι πλήρες μέλος της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.N.Q.A.) και εγγεγραμμένη στα: Ευρωπαϊκό μητρώο  E.Q.A.R.,στο Διεθνές Δίκτυο Ποιότητας (INQAAHE), στο δίκτυο για την διαπίστευση των μηχανικών (ENAEE),και το δίκτυο για την παιδεία στην Πληροφορική (EQANIE).

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Τα Πολυτεχνεία της Ρουμανίας κατανέμονται σε ένα σύνολο κεντρικών και περιφερειακών πόλεων ως εξής:

 • Πολυτεχνείο Άλμπα Γιούλια – Polytechnic of Alba Ιulia
 • Πολυτεχνείο Aράντ – Polytechnic of Arad
 • Πολυτεχνείο Μπακού – Polytechnic of Bacau
 • Πολυτεχνείο Μπάγια Μάρε – Polytechnic of Baia Mare
 • Πολυτεχνείο Μπρασόβ – Polytechnic of Brasov
 • Πολυτεχνείο Βουκουρέστι – Polytechnic of Bucuresti
 • Πολυτεχνείο Κλουζ Ναπόκα – Polytechnic of Cluj-Napoca
 • Πολυτεχνείο Κραϊόβα – Polytechnic of Craiova
 • Πολυτεχνείο Κωνστάντσα – Polytechnic of Constanta
 • Πολυτεχνείο Ντέβα – Polytechnic of Deva(Traian)
 • Πολυτεχνείο Γαλάτσι – Polytechnic of Galati
 • Πολυτεχνείο Ιάσιο – Polytechnic of Iasi
 • Πολυτεχνείο Λουκόι – Polytechnic of Lugoj
 • Πολυτεχνείο Ρεσίτα – Polytechnic of Resita
 • Πολυτεχνείο Οραντέα – Polytechnic Of Oradea
 • Πολυτεχνείο Πετροσάνι – Polytechnic of Petrosani
 • Πολυτεχνείο Πλοέστι – Polytechnic of Ploiesti
 • Πολυτεχνείο Σίμπιου – Polytechnic of Sibiu
 • Πολυτεχνείο Σουτσιάβα – Polytechnic of Suceava
 • Πολυτεχνείο Ταργοβίστε – Polytechnic of Targoviste
 • Πολυτεχνείο Τάργου Ζίου – Polytechnic of Targu Jiu
 • Πολυτεχνείο Τάργκου Μούρες – Polytechnic of Targu Mures
 • Πολυτεχνείο Τιμισοάρα – Polytechnic of Timisora

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ

                                                    ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ
ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΔΙΔΑΚΤΡΑ- ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Πολυτεχνεία στη Ρουμανία με δίδακτρα που είναι τα χαμηλότερα στην Ευρώπη (τουλάχιστον κατά 40%) παρέχοντας τη δυνατότητα στις λαϊκές οικογένειες να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Πολυτεχνεία στη Ρουμανία με δίδακτρα και κόστος διαβίωσης που είναι το χαμηλότερο στην Ε.Ε., με παράλληλη υψηλή ποιότητα τροφίμων, περιβάλλοντος (κοινωνικού και φυσικού), ασφάλειας, δικτύου μεταφορών επικοινωνίας, υποδοχής και φιλοξενίας.

Οι σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό υποτροφιών και κατά την εισαγωγή αλλά και με ευκαιρίες υποτροφιών κατά την εξέλιξη των σπουδών, ειδικά για σπουδαστές από χώρες μέλη της Ε.Ε.

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Οι σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία διακρίνονται για το επιστημονικό και τεχνικό κύρος, με αριστεία σε πανευρωπαϊκές δράσεις, αλλά και συνεργασίες με αντίστοιχα Τεχνολογικά Ιδρύματα σε Ευρώπη, Β.Αμερική, Ιαπωνία.

Στα Πολυτεχνεία της Ρουμανίας διδάσκουν ακαδημαϊκά στελέχη με δράσεις και αρθρογραφία σε διεθνές επίπεδο, με παράλληλη συμμετοχή σε παραγωγή μελετών, έργων και προϊόντων υψηλής τεχνογνωσίας.

Τα Πολυτεχνεία της Ρουμανίας διασυνδέονται οριζόντια με κορυφαίες εταιρείες μελετών, εκτέλεσης έργων και παραγωγής νέων υλικών και μεθόδων.

Οι σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία πλαισιώνονται με επιτυχία από το γεγονός ότι η Ρουμανία σήμερα, με τη συνδρομή της Ε.Ε. στα πλαίσια των προσαρμογών ένταξης, είναι ένα απέραντο εργοτάξιο δημόσιων και ιδιωτικών έργων, μεγάλης κλίμακας και υψηλών απαιτήσεων που εκτελούνται από πολυεθνικούς γίγαντες στις κατασκευές.

ΑΓΓΛΟΦΩΝΑ-ΡΟΥΜΑΝΟΦΩΝΑ-ΓΑΛΛΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Τα Πολυτεχνεία της Ρουμανίας διαθέτουν τμήματα Ρουμανόφωνα, Αγγλόφωνα, Γαλλόφωνα και Γερμανόφωνα τμήματα.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Τα προγράμματα σπουδών Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία , παρέχουν τη δυνατότητα «διπλού πτυχίου» . Δηλαδή πτυχίου από Πολυτεχνεία της Ρουμανίας και ταυτόχρονα πτυχίο από Πολυτεχνείο άλλης χώρας (π.χ. Γαλλία, Βέλγιο, Καναδά κλπ)

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία παρέχουν την ευχέρεια, στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών , στους φοιτητές τμήμα των σπουδών τους να πραγματοποιηθεί και σε άλλες χώρες (π.χ. Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ελλάδα, Σουηδία, Δανία, Καναδά, κλπ)

Οι σπουδές Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία, διαθέτουν απογευματινά και βραδινά τμήματα , υποστηρίζοντας και διευκολύνοντας φοιτητές που εργάζονται.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ –ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Μεταπτυχιακά Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία που καλύπτουν τόσο Μεταπτυχιακά Προγράμματα ειδίκευσης (Master’s), όσο και Διδακτορικά προγράμματα ειδίκευσης (PHD).
Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα για Πολιτικούς Μηχανικούς καλύπτουν ένα σύνολο γνωστικών πεδίων. ευρύτατου επιστημονικού, τεχνολογικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τίτλους μεταπτυχιακών :

Δομικά συστήματα, Σχεδιασμός Εγκαταστάσεων, Κατασκευές, Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις, Αντισεισμικές εφαρμογές, Μηχανική των κτιρίων, Τεχνολογίες κατασκευών, Management Κατασκευών και Μελετών, Πολεοδομικός Σχεδιασμός, Πολεοδομική ανάπτυξη περιφερειών, Ασφάλεια εγκαταστάσεων, Υδροδυναμικά συστήματα, Υδροτεχνική, Αξιοποίηση Υδάτινων πόρων, Παράκτιες εγκαταστάσεις κλπ

Τα Μεταπτυχιακά προγράμματα Πολιτικού Μηχανικού στη Ρουμανία ενισχύονται με διεθνείς συνεργασίες Πολυτεχνείων από (π.χ. Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελλάδα, Σουηδία, Δανία, Καναδά, κλπ)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ  ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

Πλήθος υποτροφιών καλύπτουν Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ειδίκευσης σε Ευρώπη και Αμερική.