ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ - ΣΠΟΥΔΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΤα τμήματα Θεατρικών Σπουδών των  Πανεπιστημίων της Ρουμανίας έχουν διεθνή προσανατολισμό, με εστίαση μεταξύ άλλων  (κατεξοχήν ευρωπαϊκή) στην ιστορία του, στην θεωρία  του θεάτρου και στην  ανάλυση της παραγωγής της θεατρικής παράστασης.

Έμφαση δίνεται στην ιστορία του ευρωπαϊκού θεάτρου από την αρχαιότητα ως σήμερα και, όπως είναι φυσικό, ιδίως του ελληνικού,  καθώς και στη θεατρολογική ανάλυση δραματικών κειμένων από την ευρωπαϊκή δραματουργία.

Τα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών δεν παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση ηθοποιών, σκηνοθετών, σκηνογράφων κτλ., αλλά αποστολή τους είναι η θεμελίωση και καλλιέργεια θεατρικής μόρφωσης και η προαγωγή της θεατρολογικής επιστήμης.

Αποστολή τους είναι:

α) Να καλλιεργούν  και να προάγουν την επιστήμη του θεάτρου με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία, έρευνα και αναζήτηση.

β) Να παρέχουν  στους φοιτητές του τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

γ) Να συμβάλουν  στην ανάπτυξη της θεατρικής αγωγής και αντίληψης και στη συνειδητοποίηση για το ρόλο και τη σημασία του θεάτρου στη ζωή.

δ) Να συμβάλουν  ποικιλότροπα στην ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο χαρακτήρας, επομένως, των σπουδών είναι μικτός: επιστημονικός και καλλιτεχνι-κός, θεωρητικός και πρακτικός, δεδομένου ότι στόχος των τμημάτων Θεάτρου  είναι η δημιουργία ενός χώρου σπουδών και έρευνας όπου η θεωρία και η πρακτική, η επιστήμη και η τέχνη, θα συνεργάζονται και θα αλληλοσυμπληρώνονται

Λειτουργούν τμήματα σε 4 κατευθύνσεις:

1.Υποκριτική
2. Σκηνοθεσία   (Θεάτρου,  κινηματογράφου και τηλεόρασης)(
3.  Θεατρολογία (Θέατρο –Δημοσιογραφία-Πολιτιστική διαχείριση)
4. Φωτογραφία και Media  ( κινηματογράφου και τηλεόρασης, πολυμέσα: Ήχος- Μοντάζ,  Οπτική Επικοινωνία, Διαφήμιση).

 

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Λειτουργούν μεταπτυχιακά προγράμματα στην Θεατρολογία

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ
ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ