ΑΓΓΛΟΦΩΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΛΟΥΖ (MEDICINE IN THE UNIVERSITY OF CLUJ – IULIU HATIEGANU)

Ιατρική στη Ρουμανία στο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Κλουζ που είναι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο ιατρικής εκπαίδευσης στην Τρανσυλβανία και το σημαντικότερο στα βόρεια Βαλκάνια.

Τρόποι εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο του Κλουζ στη Ρουμανία

Η εισαγωγή στην Ιατρική σχολή του Κλουζ στη Ρουμανία βασίζεται σε αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών (Αγγλικών ή Γαλλικών), το προφίλ, το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου και τη γραπτή εξέταση στην αγγλική γλώσσα, εφόσον η πιστοποίηση γλώσσας του υποψηφίου δεν είναι ενδεδειγμένη ή έχει παρέλθει η χρονική ισχύς της, με προαπαιτούμενο την συμμετοχή στις Πανελλήνιες εξετάσεις στον τομέα υγείας.

Παράλληλα με τις αγγλόφωνες σπουδές ιατρικής στο Κλουζ της Ρουμανίας λειτουργεί και Γαλλόφωνο τμήμα.

Δίδακτρα Ιατρικής Σχολής στο Κλουζ της Ρουμανίας

Η ιατρική Σχολή του Κλουζ έχει δίδακτρα 7.500 ευρώ ανά έτος.

Κόστος ζωής

Το ενδεικτικό κόστος είναι 750-950 ευρώ.

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Κλουζ στη Ρουμανία – Ιστορία

Η Ιατρική στο Κλουζ αποτελεί το λίκνο της ιατρικής εκπαίδευσης στη Ρουμανία, με ιστορία που οι πηγές της βρίσκονται στο 1565, με τη δημιουργία της σχολής Ιατρικής και Διατροφής.

Στα 1775 δημιουργείται η Ιατρική Χειρουργική Σχολή και το 1919 η Οδοντιατρική και Φαρμακευτική Αγωγή.

Η Ιατρική στο Κουζ σήμερα αποδεικνύεται αντάξια της ιστορίας της. Με ανοιχτές τις πόρτες της σε ολόκληρο τον κόσμο, απολαμβάνει διεθνή φήμη και ακτινοβολία, αναγνωρισμένου κύρους τόσο για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση, όσο και για την έρευνα.

Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ διδάσκει 5.700 φοιτητές από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Περισσότεροι από 2.000, προέρχονται εκτός Ρουμανίας (οι περισσότεροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Η Ιατρική Σχολή προετοιμάζει απόφοιτους που γίνονται δεκτοί με ενθουσιασμό στη διεθνή επιστημονική και επαγγελματική αγορά εργασίας. Η ποιότητα της εκπαίδευσης, της έρευνας, της ανθρώπινης υπόστασης, της εν γένει αριστείας, αποτελεί την ακαδημαϊκή ταυτότητα της σχολής.

Ιατρική Σχολή στο Κλουζ, Επιτυχίες

Το εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο (αποτέλεσμα συνεργασίας καθηγητών και φοιτητών) ανακλάται στον αριθμό των ερευνητικών επιχορηγήσεων, ανέδειξαν τη σχολή σε εθνικό ηγέτη στην ιατρική έρευνα.

Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ με την παράδοση και ιστορία (που διαθέτει, τις διεθνών προδιαγραφών, εγκαταστάσεις, τις εξαιρετικές προσωπικότητες του ανθρώπινου δυναμικού, τις σύγχρονες υποδομές, τις ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τις κλινικές, τη βιβλιοθήκη, τις εστίες, τα εστιατόρια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, υποστηρίζουν τα εκτεταμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ, ακολουθώντας τα διεθνή ακαδημαϊκά μοντέλα κύρους και αξίας, έχει δημιουργήσει το κέντρο προσομοίωσης (πρακτικών δεξιοτήτων, μετρήσεων επιδόσεων, ισορροπίας γνώσης-πρακτικής), τη στήριξη νέων ταλαντούχων ερευνητών, τη διεθνή επιστημονική κινητικότητα, τις υποτροφίες επιστημονικών επιδόσεων.

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία – Πανεπιστήμιο Ιατρικής Κλουζ, Ταυτότητα

Η Ιατρική Σχολή στο Κλουζ διαθέτει σύγχρονη βιβλιοθήκη (Valerin Bologa) με 6.000 εγγεγραμμένους χρήστες, 300.000 βιβλία και περιοδικά, με σημαντική συλλογή σπάνιων βιβλίων από την ιστορία της Ιατρικής, δίκτυο υπολογιστών-σταθμών εργασίας , μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιβλιοθηκών και Πληροφοριών Υγείας.

Η Ιατρική Σχολή του Κλουζ ευρίσκεται σε ένα Campus που φιλοξενεί 100.000 φοιτητές, σε μία πόλη άκρως φιλόξενη, χαρούμενη, αριστοκρατική, ξεχωριστή, γεμάτη θέατρα, συναυλίες, βιβλιοθήκες, μουσεία.

Σπουδές Ιατρικής στο Κλουζ, Κοινωνική Φυσιογνωμία

Το Κλουζ Ναπόκα είναι μία πόλη ανοιχτή, νεανική, με 6 πανεπιστήμια που εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη στην πανεπιστημιακή κοινότητα σε κάθε ευκαιρία.

Τα ίχνη της πόλης του Κλουζ ανάγονται σε οικισμό του 2ου μ.Χ. αιώνα. Από τότε ξεκίνησε η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με τον Μάρκο Αυρήλιο να δίνει το μεγάλο έναυσμα.

Κλουζ σημαίνει «έκλεισε» στα λατινικά και αναφέρεται στους λόφους που «περικλείουν» την πόλη.
Γερμανοί έμποροι στον μεσαίωνα έδωσαν στην πόλη ώθηση και νέα χαρακτηριστικά.

Σήμερα με πληθυσμό 340.000 κατοίκων είναι ένα ζωντανό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, με το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητικού πληθυσμού στη Ρουμανία.

Με κεντρική πλατεία (σε περίλαμπρη πολεοδομία του 18ου αιώνα ) που κυριαρχεί η Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ-15ος αιώνας- καταστήματα, εστιατόρια, café, σφύζει από ζωή.

Στο Κλουζ μπορείς να θαυμάσεις το Εθνογραφικό Μουσείο (με λαϊκή αρχιτεκτονική), την Όπερα, την Φιλαρμονική, το Μουσείο Φαρμακευτικής, την Όπερα, την Φιλαρμονική, την Εκκλησία του Πέτρου και Παύλου, ιστορικά μοναστήρια, το Εθνικό Μουσείο, το Μουσείο και το Ινστιτούτο Σπηλαιολογίας , το Μουσείο Ιστορίας, Πάρκα και Κήπους, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο,…

Το Κλουζ ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα της Νεολαίας για το έτος για το έτος 2015.

Η Ιατρική Σχολή και η πόλη του Κλουζ αποτελούν μία μικρή Ευρώπη, αισιόδοξη, γεμάτη δροσιά και ζωή.

Σπουδές στη Ρουμανία Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διαιτολογίας, Οδοντοτεχνικής

Στο Κλουζ μπορεί ένας φοιτητής να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ