ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΑΣΙΟ
MEDICINΕ IN UNIVERSITY OF IASI (UMF- GRIGORE T.POPA)

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία με ιστορικό επιστημονικό βάθος και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΙΑΣΙΟΥ

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΑΣΙΟΥ

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Ιασίου βασίζεται σε αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις πιστοποιήσεις γλωσσών (Αγγλικών ή Γαλλικών), το προφίλ και το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ,  ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ

Η ιατρική Σχολή του Ιασίου έχει δίδακτρα 5.000 ευρώ ανά έτος.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 450-550 ευρώ .

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΑΣΙΟΥ , ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Ιάσιο είναι ένα από τα παλαιότερα ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ως Ιατρική Σχολή από το 1879.

Η Ιατρική Σχολή του Ιασίου με την παράδοση σε Πανεπιστημιακή απόδοση, έχει τροφοδοτήσει με τους αποφοίτους της ένα μεγάλο εύρος της Ιατρικής Κοινότητας της Ρουμανίας.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ –ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ιασίου με τη στρατηγική της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών με ευρωπαϊκή διάσταση, την ποιότητα σπουδών, την μεταπτυχιακή εκπαίδευση, την εκπαίδευση ειδικότητας, την έρευνα, το κλίμα φιλοξενίας, τις απαιτήσεις και τις επιδόσεις, προσελκύει φοιτητές από τη Βορειοδυτική Ευρώπη.

Η Ιατρική Σχολή Ιασίου υπερηφανεύεται για το διδακτικό προσωπικό, τις υποδομές εγκαταστάσεων, το συνεχή εκσυγχρονισμό, την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εκπαίδευση και την ερευνητική δραστηριότητα.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής Ιασίου με τα προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης (μικρής ή μεγάλης διάρκειας) συμβάλλει στη δημιουργία επιτυχημένων επιστημόνων και ενημερωμένων επαγγελματιών με ποιότητα στην παρεχόμενη περίθαλψη.

Το Ιάσιο της Ρουμανίας είναι η πόλη που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Ιατρικής. Έχει πληθυσμό 295.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ρουμανίας και παλιά πρωτεύουσά της. Το Ιάσιο είναι η πόλη που διάλεξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να δώσει την πρώτη μάχη, όταν κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων.

Υπήρξε κέντρο Ελληνισμού και της Φιλικής Εταιρείας.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΣΙΟΥ, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Είναι μία σύγχρονη πόλη με εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, με σύγχρονα νοσοκομεία μεταξύ των οποίων και τον Άγιο Σπυρίδωνα που ίδρυσαν Έλληνες.

Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες στην Νότια Ευρώπη και υποδέχεται περισσότερες από 4.000 φοιτητές (ανάμεσά τους και Έλληνες).

Το Πανεπιστήμιο του Ιασίου είναι από τα λίγα στην Νότια Ευρώπη που διαθέτει αυτόνομο τμήμα Βιοιατρικής Μηχανικής με παγκόσμια αναγνώριση.

Η κουλτούρα, η παράδοση, η συνεχής εξέλιξη, η καινοτομία, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, το πνεύμα φιλοξενίας διακρίνουν το Πανεπιστήμιο του Ιασίου.

Εξάλλου εδώ στο Ιάσιο τυπώθηκε το 1643 το πρώτο βιβλίο και ιδρύθηκε η πρώτη σχολή γλώσσας (1640) στη Ρουμανία.

Η Ιατρική Σχολή του Ιασίου προσελκύει φοιτητές κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη.

Πάρκα, εθνικό θέατρο, το παλάτι Ruginoasa, σύγχρονες φιλόξενες υποδομές, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μοντέρνα cafe, υποδέχονται και ικανοποιούν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η Ιατρική του Ιασίου υποδέχθηκε Έλληνες φοιτητές από τη δεκαετία του ’70 που φιλοξενήθηκαν στην πόλη των 7 λόφων, στην «εκκλησία των εκκλησιών» και σήμερα διακρίνονται επιστημονικά και επαγγελματικά.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ

Στο Πανεπιστήμιο Ιασίου ένας φοιτητής μπορεί να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική κλπ

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ