ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΙΟΒΑ

Αγγλόφωνες σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία, στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Κραϊόβα, μιας πόλης που τα τελευταία χρόνια, αγνώριστη πλέον, γνωρίζει μεγάλη αναπτυξιακή άνθηση.

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα στη Ρουμανία:

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή στην Κραϊόβα στη Ρουμανία, βασίζεται σε αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις πιστοποιήσεις γλωσσών, το προφίλ  και το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου και προαπαιτούμενο τη συμμετοχή στης Πανελλήνιες εξετάσεις στον τομέα υγείας.

Ιατρική στο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα στη Ρουμανία :

Η εκπαίδευση και η κουλτούρα υπήρξε από τον 17ο αιώνα το ισχυρότερο πλεονέκτημα της Κραϊόβα. Πλεονέκτημα που ενίσχυσαν και ενδυνάμωσαν οι Αλέξανδρος Υψηλάντης, Κωνσταντίνος Υψηλάντης και Βόδας Καραγέας με πολλά χρήματα, δημιουργώντας ισχυρή Μέση Εκπαίδευση.

Στα 1870 μάλιστα δημιουργήθηκε Παιδαγωγική σχολή, στα 1890 Φιλολογική και Εμπορική Σχολή. Το 1948 Γεωπονική, το 1951 σχολή Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Θετικών Επιστημών, Ιστορίας και Γεωγραφίας.

Σήμερα, φιλοξενούνται 20.000 φοιτητές το 10% των οποίων είναι Ευρωπαίοι.

Η Ιατρική στην Κραϊόβα προτείνει την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση όλων των μορφών εκπαίδευσης (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, έρευνα) μέσα από την κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση ακαδημαϊκών φοιτητών και διοικητικού προσωπικού.

Δίδακτρα Σπουδών στην αγγλόφωνη Ιατρική της Κραϊόβα 

Τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Κραϊόβα στο αγγλόφωνο τμήμα, είναι 5.000 ευρώ.

Κόστος ζωής
Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης είναι 600-700 ευρώ.

Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, Ιστορία:

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, παρά το ότι έχει αποφασισθεί από το 1947, λειτούργησε τελικά το 1970, ενώ είχαν δημιουργηθεί άλλες 9 σχολές από το 1965.

Η Σχολή Ιατρικής της Κραϊόβα στη Ρουμανία έχει ως βασική ακαδημαϊκή φιλοσοφία ότι η εκπαίδευση αποτελεί κυρίαρχο δομικό στοιχείο που απαραίτητα συνυπάρχει με την επιστημονική έρευνα μέσα από μία δυναμικά εξελισσόμενη ισορροπία.

Σπουδές Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα – Ακαδημαϊκή ταυτότητα.

Η εκπαίδευση και η ακαδημαϊκή κουλτούρα αποτελούσε το ισχυρότερο πλεονέκτημα του Πανεπιστημίου.

Οι Αλέξανδρος Υψηλάντης, Κωνσταντίνος Υψηλάντης και Βόδα Καραγέας με πολλά χρήματα, ενίσχυσαν την εκπαιδευτική κουλτούρα της πόλης, που φιλοξένησε μάλιστα Έλληνες φοιτητές (με κυρίαρχη την ιατρική) από τις αρχές της δεκαετίας του 70.

Στα 1870 μάλιστα δημιουργήθηκε Παιδαγωγική σχολή, στα 1890 Φιλολογική και Εμπορική Σχολή. Το 1948 Γεωπονική, το 1951 σχολή Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Θετικών Επιστημών, Ιστορίας και Γεωγραφίας.

Σήμερα, φιλοξενούνται 20.000 φοιτητές το 10% των οποίων είναι Ευρωπαίοι.

Η Ιατρική στην Κραϊόβα στη Ρουμανία προτείνει την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση όλων των μορφών εκπαίδευσης (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, έρευνα) μέσα από την κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση ακαδημαϊκών, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού.

Σπουδαίες προσωπικότητες της Ρουμανίας αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο της Κραϊόβα (ιατροί, χημικοί, διπλωμάτες, μηχανικοί, αστρονόμοι, συγγραφείς, μαθηματικοί κ.λπ.).

Ιατρική Σχολή στην Κραϊόβα της Ρουμανίας – Επιτυχίες – Διακρίσεις

Η Ιατρική στην Κραϊόβα, κατά κοινή ομολογία, θεωρείται η κορυφαία σε θέματα Βιοϊατρικής και Εμφυτευμάτων- Προσθετικών Αποκαταστάσεων, στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και έρευνα στη Ρουμανία.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα της Ρουμανίας διακρίνεται για τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του και τις υποδομές του (κτήρια, αίθουσες, εκπαιδευτικά μέσα…)

Αξιοσημείωτες είναι οι άνεση που παρέχει σε όσους επιλέγουν την Πανεπιστημιακή Κλινική της Κραϊόβα για να πραγματοποιήσουν την ειδικότητα τους.

Αντίστοιχες παροχές προβλέπονται και για τους ερευνητές και διδακτορικούς φοιτητές ιατρικής.
Ανάμεσα στα ερευνητικά κέντρα του Πανεπιστημίου της Κραϊόβα δεσπόζουσα θέση κατέχει το Ερευνητικό Κέντρο Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας, με σημείο αναφοράς έργο υποδομής 17.000.000 ευρώ που ευρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του, σε συνεργασία με την εθνική Υπηρεσία στην ολοκλήρωση του, σε συνεργασία με την εθνική Υπηρεσία Επιστημονικής Έρευνας της Ρουμανίας.

Σπουδές Ιατρικής στην πόλη της Κραϊόβα στην Ρουμανία – Κοινωνική και Οικονομική Φυσιογνωμία

Η Κραϊόβα της Ρουμανίας είναι πόλη που βρίσκεται στα νότια της χώρας, στην όχθη του ποταμού Ζίου, με πληθυσμό320.000 κατοίκους.

Η Κραϊόβα συχνά ονομάζεται απλά ‘’Πόλη’’ και ανέκαθεν θεωρείτο σημαντική οικονομική περιφέρεια, εμπορικό, διοικητικό, τραπεζικό και πολιτιστικό κέντρο. Υπήρξε η πρώτη πόλη που ηλεκτροδοτήθηκε με τη χρήση κινητήρων Εσωτερικής καύσης.

Σήμερα, είναι μία περιοχή με τον υψηλότερο δείκτη επενδύσεων στη Ρουμανία, με τη βιομηχανία να αποτελεί το 70% της δραστηριότητας.

Η Κραϊόβα στη Ρουμανία, είναι πανέμορφη πόλη με Μουσεία, Πάρκα, Κτίρια Αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, Μοναστήρια. Ξεχωρίζουν επίσης το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο Μαριονέτας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, το Λυρικό Θέατρο και οι 5 Βιβλιοθήκες.

Σημαντικές μορφές και προσωπικότητες σπούδασαν στην Κραϊόβα (Διπλωμάτες, Μηχανικοί, Ιατροί, Μαθηματικοί, Αστρονόμοι, Συγγραφείς, Φιλόσοφοι, Γλύπτες, Ζωγράφοι, Συνθέτες, Χημικοί, Αρχαιολόγοι).

Η Κραϊόβα της Ρουμανίας διαθέτει ισχυρό δίκτυο Υγείας (12 Νοσοκομεία και 95 μονάδες Υγείας).

Σπουδές στην Κραιόβα στη Ρουμανία σε Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Φυσικοθεραπεία.

Στο Πανεπιστήμιο Κραϊόβα ένας φοιτητής μπορεί να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική κλπ

Σημαντικές είναι οι εκπαιδευτικές συνεργασίες, ακαδημαϊκές και επιστημονικές, που αναπτύσσονται μεταξύ των τμημάτων υγείας αλλά και με τα τμήματα Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας (Ρομποτικής), Πληροφορικής, Αυτοματισμού, Φυσικής και Χημείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ