ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΡΑΙΟΒΑ
MEDICINΕ IN UNIVERSITY OF CRAIOVA

Σπουδές Ιατρικής στη Ρουμανία με ιστορικό επιστημονικό βάθος και αποδοχή στην Ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΙΟΒΑ

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΙΟΒΑ

Η εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Κλούζ  βασίζεται σε  αξιολόγηση που συμπεριλαμβάνει: τις επιδόσεις των υποψηφίων σε Λύκειο και Πανελλήνιες, τις πιστοποιήσεις γλωσσών, το προφίλ  και το τεκμηριωμένο Personal Statement του υποψηφίου και γραπτή εξέταση στην Αγγλική γλώσσα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ,  ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΣΑ

Η Ιατρική Σχολή της Κραιόβα έχει δίδακτρα 5.000 ευρώ ανά έτος.

ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

Το μηνιαίο κόστος ζωής είναι 450-550 ευρώ.

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΡΑΙΟΒΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Κραϊόβα, παρά το ότι έχει αποφασισθεί από το 1947, λειτούργησε τελικά το 1970, ενώ είχαν δημιουργηθεί άλλες 9 σχολές από το 1965.

Η Σχολή Ιατρικής Κραϊόβας έχει ως βασική ακαδημαϊκή φιλοσοφία ότι η εκπαίδευση αποτελεί κυρίαρχο δομικό στοιχείο που απαραίτητα συνυπάρχει με την επιστημονική έρευνα μέσα από μία δυναμικά εξελισσόμενη ισορροπία.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ –ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΡΑΙΟΒΑΣ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η εκπαίδευση και η κουλτούρα υπήρξε από τον 17ο αιώνα το ισχυρότερο πλεονέκτημα της Κραϊόβας. Πλεονέκτημα που ενίσχυσαν και ενδυνάμωσαν οι Αλέξανδρος Υψηλάντης, Κωνσταντίνος Υψηλάντης και Βόδας Καραγέας με πολλά χρήματα, δημιουργώντας ισχυρή Μέση Εκπαίδευση.

Στα 1870 μάλιστα δημιουργήθηκε Παιδαγωγική σχολή, στα 1890 Φιλολογική και Εμπορική Σχολή. Το 1948 Γεωπονική, το 1951 σχολή Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Θετικών Επιστημών, Ιστορίας και Γεωγραφίας.

Σήμερα, φιλοξενούνται 20.000 φοιτητές το 10% των οποίων είναι Ευρωπαίοι.

Η Ιατρική στην Κραϊόβα προτείνει την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση όλων των μορφών εκπαίδευσης (προπτυχιακά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, έρευνα) μέσα από την κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση ακαδημαϊκών, φοιτητών και διοικητικού προσωπικού.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΡΑΙΟΒΑΣ, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Η Ιατρική στην Κραϊόβα, κατά κοινή ομολογία, θεωρείται η κορυφαία σε θέματα Βιοϊατρικής και Εμφυτευμάτων- Προσθετικών Αποκαταστάσεων, στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και έρευνα στη Ρουμανία.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΙΟΒΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ

Η Κραϊόβα είναι πόλη που βρίσκεται στα νότια της χώρας, στην όχθη του ποταμού Ζίου, με πληθυσμό320.000 κατοίκους.

Η Κραϊόβα συχνά ονομάζεται απλά ‘’Πόλη’’ και ανέκαθεν θεωρείτο σημαντική οικονομική περιφέρεια , εμπορικό, διοικητικό, τραπεζικό και πολιτιστικό κέντρο. Υπήρξε η πρώτη πόλη που ηλεκτροδοτήθηκε με τη χρήση κινητήρων Εσωτερικής καύσης.

Σήμερα, είναι μία περιοχή με τον υψηλότερο δείκτη επενδύσεων στη Ρουμανία, με τη βιομηχανία να αποτελεί το 70% της δραστηριότητας.

Η Κραϊόβα είναι πανέμορφη πόλη με Μουσεία, Πάρκα, Κτίρια Αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, Μοναστήρια. Ξεχωρίζουν επίσης το Εθνικό Θέατρο, το θέατρο Μαριονέτας, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, το Λυρικό Θέατρο και οι 5 Βιβλιοθήκες.

Σημαντικές μορφές και προσωπικότητες σπούδασαν στην Κραϊόβα (Δπλωμάτες, Μηχανικοί, Ιατροί, Μαθηματικοί, Αστρονόμοι, Συγγραφείς, Φιλόσοφοι, Γλύπτες, Ζωγράφοι, Συνθέτες, Χημικοί, Αρχαιολόγοι).

Η Κραϊόβα διαθέτει ισχυρό δίκτυο Υγείας (12 Νοσοκομεία και 95 μονάδες Υγείας).

Οι πρώτοι Έλληνες φοιτητές Ιατρικής έφθασαν τη δεκαετία του 1970 και μάλιστα κάποιοι αποτέλεσαν και τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ

Στο Πανεπιστήμιο Κραϊόβας ένας φοιτητής μπορεί να σπουδάσει Ιατρική, Οδοντιατρική, Φαρμακευτική, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Διαιτολογία, Οδοντοτεχνική κλπ

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, πατήστε ΕΔΩ